Hlavní obsah

Midón. Soul-funkový one-man band připomíná McFerrina i Stevieho Wondera

Novinky, Stanislav Dvořák

Raul Midón je slepý chlapík, který sám vydá za kapelu. Na Grammy dvakrát nominovaný americký zpěvák a multiinstrumentalista se poprvé představí českému publiku 9. prosince v pražském Paláci Akropolis.

Raul Midón

 
Článek

Midón je jako živý juke-box, zpívá anglicky i španělsky, ovládá několik nástrojů a další umí napodobovat na pusu. Zabrousí občas do latiny, jindy do soulu, funku i jazzové balady.

Díky zpěvu s bohatým rejstříkem výrazů, „medovou“ barvou hlasu a úžasnou intonační přesností ho někteří přirovnávají ke Steviemu Wonderovi, experimentátorskou stránkou zase připomíná Bobbyho McFerrina.

Foto: Rachot.cz

Raul Midón

Nejdříve sbíral zkušenosti v roli vokalisty pro hvězdy jako Shakira a Herbie Hancock, nyní Raul vystupuje úplně sám, ale přesto zní plně a barevně jako skupina. Nálady, zvuky i žánry se mění. Hraje na kytaru, perkuse a klavír a svým tělem.

Foto: Rachot.cz

Raul Midón

Desáté album If You Really Want natočil Midón v elitní sestavě s holandským big bandem Metropole Orkest, oceněným Grammy, pod vedením renomovaného amerického skladatele Vince Mendozy, který je několikanásobným držitelem téže ceny a spolupracoval s umělci jako Al Jarreau, Elvis Costello, Laura Mvula a Snarky Puppy.

Kouzelná směska Brazílie, Afriky, soulu a popu

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám