Hlavní obsah

Maďarsko se nezúčastní Eurovize, podle médií ji považuje za příliš gay

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarsko se nepřihlásilo do příštího ročníku písničkové soutěže Eurovision Song Contest. I když to země oficiálně nijak neodůvodnila, server index.hu napsal, že vládním kruhům se soutěž zdá příliš homosexuálně laděná. Mluvčí vlády Zoltán Kovács označil toto tvrzení za lživé, ale důvod neúčasti ani on neupřesnil.

Foto: Profimedia.cz

Conchita Wurst, vítězka Eurovize

Článek

Vedení veřejnoprávní televize, která soutěž dosud vysílala v přímém přenosu, chce místo Eurovize podporovat hodnotnou tvorbu vytvářenou tvůrci maďarské populární hudby. „Veřejnoprávní televize zrušila vysílání soutěže nikoli z finančních, ale pravděpodobně z ideologických důvodů,“ konstatoval server index.hu.

Provládní novinář András Bencsik se nechal slyšet, že oceňuje neúčast Maďarska v soutěži Eurovize, kterou označil za homosexuální manifestaci. „Naše neúčast prospěje duševnímu zdraví národa. Vždyť vousaté zpěvačky a ječící transvestité ničí vkus veřejnosti,“ řekl Bencsik.

Režisér filmu Nesvatbovi natočí komedii o Eurovizi s Willem Ferrellem

Kultura

Příští ročník písničkové soutěže Eurovize se uskuteční 12. až 16. května 2020 v Rotterdamu, protože letošním vítězem byl Nizozemec Duncan Laurenc s písní Arcade. Příštího ročníku se nezúčastní kromě Maďarska ani Černá Hora. Naopak po přestávce se do soutěže vrací Bulharsko a Ukrajina.

Čínská televize vymazala homosexuály z Eurovize

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám