Hlavní obsah

Luba Skořepová zamířila do muzikálu. Zpívat raději nebude.

Právo, Radmila Hrdinová

Ve středu bude mít v pražském Divadle Broadway premiéru nový muzikál Janka Ledeckého Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích. Hrají v něm Petr Kostka a Luba Skořepová, která prozradila Právu, že se zpěvu raději vyhne.

Článek

Co vás jako činoherce přivedlo na muzikálová prkna?

Kostka: To je jednoduché: umím velmi dobře zpívat a mám rozsah kvarty. Takže se to hodí. Ale vážně, oslovil mě pan režisér Balaš a vzal jsem to docela rád.

Skořepová: Oslovila mě produkce, a protože s muzikálem nemám zatím žádnou zkušenost, tak jsem to přijala. Zajímá mě cokoli nového, těšila jsem se, že poznám jiné lidi. Zpívat ovšem nebudu, to mi slíbili předem. Ale jsou to písničky, které si lidi mohou zpívat i doma.

Jakou postavu ztvárníte?

Kostka: Blaze každé rodině, která má ještě dědečka! V téhle hře dědečka mají a jsem to já nebo Petr Štěpánek. A my jsme dědeček, který, i když je přezírán svými syny, přece jen v určité chvíli dobrou radou způsobí zázrak. Ale víc už vám radši neprozradím.

Skořepová: Já jsem babička, a jsme na to tři, s Janou Švandovou a Naďou Konvalinkovou. Ale ony jsou na rozdíl ode mě spíš maminky než babičky.

Máte rádi Vánoce?

Kostka: Já je tak moc neprožívám, protože skoro denně hraju. Kdybych to nestihl, klidně oslavím Vánoce třeba v březnu nebo červnu. U nás doma to tak přísně nebereme.

Skořepová: Když jsem byla mladší, tak jsem před Vánocemi ráda chodila ulicemi, pozorovala lidi a vnímala sváteční atmosféru. Čím jsem starší, tím raději jsem sama. A teď už jsem i na Vánoce po léta sama, takže pro mě je Štědrý den jako každý jiný, nijak zvlášť sváteční. Někdy třeba i trochu uklízím nebo dělám běžné věci jako každý jiný den. Ale všem lidem moc přeju, aby si užili krásné svátky.

Reklama

Související témata:

Související články

Benátská smyslnost na výstavě v Brně

Moravská galerie nabízí do 20. května v Místodržitelském paláci v centru Brna výstavu Colorito věnovanou benátskému malířství 16.–18. století z moravských...

Výběr článků

Načítám