Hlavní obsah

Lounová chce zaujmout s baladou Dark Water i na Eurovizi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj klip na vývoz představila zpěvačka Olga Lounová. Jde o skladbu Dark Water, se kterou by chtěla prorazit také v Eurovizi.

Olga Lounová: Dark Water

 
Článek

Dark Water působí hodně globálně, balada v angličtině dobře zapadá do proudu současného zahraničního popu. Píseň byla natočena v Americe.

Lounová má hlas i “světový” videoklip, který nevypadá lacině. Otázkou zůstává, jestli je to dost osobité, aby ji diváci a posluchači odlišili od záplavy podobných mladých zpěvaček.

Lounová natočila píseň Dark Water už před rokem a schovávala si ji pro zvláštní příležitost. „My jsme před rokem a něco v Los Angeles složili a natočili nádhernou písničku a já jsem si říkala, že by bylo hrozně fajn počkat na nějakou skvělou příležitost, kde tuhle píseň vydat, protože nejenom mě osobně chytila za srdce, ale i každý, komu jsem tu píseň pustila, mi řekl, že je to světový hit,” říká Olga, která nyní odhalila i videoklip.

Foto: archív umělkyně

Olga Lounová

„Natáčeli jsme moderní tanec Amélie Pokorné, která s danou choreografií zvítězila na mistrovství světa. Bylo to velmi náročné, protože jsou to velká studia a není jednoduché je vytopit. Byla tam tak taková zima, že voda v bazénu velmi rychle chladla. Amálka byla přesto velmi statečná a celou choreografii opakovala neustále dokola,” vzpomíná zpěvačka. Režisérského žezla se ujal F. A. Brabec.

„Nejprve jsem několik hodin natáčela v tom samém bazénku jako Amélka a poté jsem se musela ponořit a zpívat v černé vaně. Voda byla vlažná. Další natáčecí den proběhl v bazénu s chlorovanou vodu, kde jsem musela zpívat s otevřenýma očima a otevřenou pusou. Po několika hodinách mě oči pálily tak, že jsem po vynoření viděla všude jenom mlhu. Pod vodou už jsem je nedokázala vůbec otevřít, přesto si myslím že výsledek je naprosto úžasný. A stál za všechno, co jsme tomu obětovali,” dodala Lounová.

„Vkus posluchačů se nedá nikdy odhadnout, takže netuším, jaké mám šance. Ale jelikož jsem optimistka, tak už jenom svou účast v národním kole hodnotím pozitivně, a to především v tom, že se moje písnička dostane k uším nejenom českých posluchačů, ale také k těm evropským. V tom vidím tu největší výhodu. Pokud bych se dostala do finále, bylo by to ještě úžasnější, ale i tak jsem vděčná už jenom za tuto příležitost.”

Lidé teď posílají klipům hlasy přes speciální aplikaci Eurovision Song Contest.  Hlasování trvá do 2. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám