Hlavní obsah

Lenka Dusilová, -123min., Vertigo a další na posledním letošním koncertě Amerického jara

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední koncert letošního ročníku mezinárodního hudebního festivalu Americké jaro bude patřit zpěvačce Lence Dusilové a kapelám Vertigo, -123min. a Jan P. Muchow & The Antagonists. Ve čtyřech blocích zahrají v úterý z pražského klubu Jazz Dock.

Foto: Zuzana Bonisch

Lenka Dusilová zahraje písně ze své aktuální desky Řeka.

Článek

Koncert budou diváci moci sledovat v přenosu v úterý 29. prosince od 19 hodin na facebookovém profilu a YouTube kanálu festivalu. Výtěžek poputuje na podporu projektu Bellis Aliance žen s rakovinou prsu.

„Koncert je nejen poděkováním divákům za podporu v letošním roce, ale zároveň také malou ochutnávkou dramaturgie příštího již šestnáctého ročníku mezinárodního hudebního festivalu Americké jaro,“ uvádí umělecký ředitel festivalu a přední český klavírista Jan Bartoš.

Zpěvačka Lenka Dusilová představí písně z nového alba Řeka, které vyšlo v listopadu. Charakteristické je novým zvukem, repertoárem i přítomností osobních témat. Česko-slovenská kapela Vertigo vzešla z jazzové scény, jejíž tvůrčí mantinely překračuje a bourá. Na koncertě zahraje skladby z alba Daleko, které získalo Cenu Anděl v kategorii Jazz.

Lenka Dusilová o albu Řeka: V hudbě přemýšlím dost vizuálně

Kultura

Také trio -123min. vystoupí se svým aktuálním projektem. Nahrávka Les je zároveň prvním jeho albem v češtině. V projektu Jan P. Muchow & The Antagonists zahrají Marek Doubrava ze skupiny Hm…, Václav Havelka z Please the Trees a zpěvačka Ema Brabcová. Koncert je ke zhlédnutí zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám