Hlavní obsah

Kytarista Queen: Nikoho nezajímalo, že Freddie není úplně bílý. Aktivisté nepřemýšlí

Kytarista Queen Brian May má obavy z atmosféry strachu a cancel culture, která vládne v dnešní společnosti. Dnešní aktivisté podle něj moc nepřemýšlí o následcích.

Foto: Profimedia.cz

Brian May

Článek

May uvedl, že kdyby se Queen měli prosadit dnes, byli by nuceni přijímat lidi různého pohlaví, barev a transgender lidi.

„Naše generace udělala hodně chyb, ale ne každý v naší generaci se mýlil a ne každý z dnešní generace má pravdu... dělám si starosti s cancel culture. Myslím, že něco z toho je dobré, ale také to přináší špatné věci a nespravedlnosti,“ míní kytarista.

„Například Freddie přišel ze Zanzibaru, nebyl Brit, nebyl tak úplně bílý a nikoho to nezajímalo. Nikdo o tom nikdy nediskutoval. Byl to muzikant, byl náš kamarád, náš bratr. Nemuseli jsem se zastavit a přemýšlet: Máme s ním pracovat? Má správnou barvu? Má správnou sexuální orientaci? Nic z toho se nestalo a teď mi připadá děsivé, že byste museli takto kalkulovat.“

Už mě štvou lidi, kteří chtějí něco měnit bez přemýšlení o dlouhodobých následcích.
Brian May, kytarista kapely Queen

May o tom hovořil poté, co hudební ceny Brit Awards zrušily rozdělení na mužské a ženské kategorie. Vyvolalo to pozitivní i negativní reakce.

Hudební Brit Awards zrušily pohlaví

Kultura

„To je rozhodnutí, které udělali bez dostatečného rozmyslu. Hodně věcí funguje docela dobře a můžete je nechat být. Už mě štvou lidi, kteří chtějí něco měnit bez přemýšlení o dlouhodobých následcích. Některé z těch věcí jsou zlepšením, jiné ne.“

Společnost by se podle něj měla zbavit atmosféry strachu, kdy se lidé bojí říct, co si opravdu myslí.

Gilliam z Monty Pythonů končí v divadle. Měl nesprávné názory na MeToo a translidi

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám