Hlavní obsah

Zdeněk Piškula se ve své roli šlechtice pořádně zapotil, než si osvojil jízdu na koni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdeněk Piškula musel oprášit svoje jezdecké schopnosti, které získal při natáčení pohádky Tři bratři. V novém filmu Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka se totiž představí jako mladý šlechtic Max, který i v současnosti jezdí více na koni než v autě.

Zdeněk Piškula o filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

Kvůli své poslední roli musel Zdeněk Piškula absolvovat trénink v jízdě na koni. „Během dvou měsíců jsme měli okolo deseti tréninků, tak při osmém jsem začal cválat, takže jsem se nebál. Ale pořád jsme byli v jízdárně, kůň byl v pohodě a cválali jsme pořád dokola,“ vzpomíná Piškula.

Jenže při natáčení na hradě Lemberk už začalo jít do tuhého. „Tam mě posadili na koně, který měl před sebou dlouhý výhled, takže běžel jako magor. A já jsem běžel s ním, nic jiného mi nezbývalo,“ uzavírá Piškula.

RECENZE: Poslední aristokratka. Milá rodinná pohádka spíše než komedie

Kultura
Foto: Falcon

Zdeněk Piškula v roli šlechtice Maxe

Toho diváci uvidí v Poslední aristokratce především vedle mladé herečky Yvony Stolařové, která ztvárňuje poslední aristokratku Marii. A co by dělal mladý herec jako skutečný šlechtic? „Já si to představuju tak, že kdybych byl šlechtic, měl bych koně, rajtky a ze zámku bych si udělal spíš trochu farmu,“ směje se Piškula.

Ve filmu o rodilém Newyorčanovi Franku Kostkovi, který získá díky svým šlechtickým předkům zpět dávné rodové sídlo a přijíždí tak do Čech se svou ženou Vivien a dcerou Marií, dále hrají Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Eliška Balzerová, Martin Pechlát, Pavel Liška nebo Vojtěch Kotek.

Jiří Vejdělek: Doufám, že Poslední aristokratku čeká šťastný osud

Kultura

Poslední aristokratka

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám