Hlavní obsah

Královně zazpívají Queen, Diana Rossová i Rod Stewart

Britská královna Alžběta II. brzy oslaví výročí sedmdesáti let od korunovace. Před Buckinghamským palácem se chystá na 4. června megakoncert.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brian May ze skupiny Queen

Článek

Královně zazpívají Diana Rossová, Queen a Adam Lambert, Duran Duran, Rod Stewart, Alicia Keys, Mabel nebo účastník Eurovize Sam Ryder.

Na místě by mělo být něco přes dvacet tisíc diváků a přímý přenos zajistí BBC One.

Program otevře kytarista Queen Brian May, který v paláci vystupoval už v roce 2002. Aktuálně hraje se zpěvákem Adamem Lambertem. Zakladatel Queen Freddie Mercury zemřel v roce 1991.

Foto: Profimedia.cz

Diana Rossová

Na závěr vystoupí jedna z legend klasického soulu šedesátých a sedmdesátých let Diana Rossová. Uvedla, že ji velmi těší, že byla pozvána, aby vystoupila při tak významné a historické příležitosti.

Během programu se mají ukázat také Craig David, Ella Eyre, Elbow, Jax Jones, Celeste, Andrea Bocelli nebo Nile Rogers.

Určitě se tam neobjeví skupina Sex Pistols, která letos připravila reedici singlu God Save the Queen. V nahrávce z roku 1977 se zpívá o tom, že královna „není lidská bytost“.

Sex Pistols slaví královnino výročí. Reedicí singlu, kde zpívají, že není lidská bytost

Kultura

Ve své době způsobila skandál a skupina nesměla do rádia ani do televize.

Dostala se však na druhé místo britské hitparády singlů a dodnes se spekuluje o tom, že pořadí bylo zmanipulováno, aby vyhrál singl Roda Stewarta I Don't Want To Talk About It.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám