Hlavní obsah

Karin Ann má minialbum o vedlejší účincích toho, že jsme lidmi. Uvádí je videoklip Winter Song

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletá československá zpěvačka Karin Ann, která byla letos v širších nominacích na Ceny Anděl, vydává EP Side Effects of Being Human. Vznikalo na Slovensku, v Česku, Londýně a Kalifornii. Zároveň představuje videoklip k melancholické skladbě Winter Song. Je to přímočará písnička o smutku a otupělosti, které člověk někdy cítí, aniž by věděl proč.

Karin Ann v klipu k písni Winter SongVideo: BrainZone

 
Článek

Pod minialbem, které přináší kromě popu i více kytar a energie, jsou podepsaní producenti Chris Lord-Alge a Matt Schwartz. Některé kytarové party natočil sólový kytarista Bon Jovi Phil X. Zpěvačka osmipísňovou kolekcí uzavírá dva roky na hudební scéně, během nichž stihla vydat tucet singlů, debutové EP, akustickou nahrávku a zároveň vyhrála anketu Žebřík nebo si jí všimli německý Bild a americký New York Times.

Kromě hudby na sebe upoutala pozornost i aktivistickými postoji na podporu práv menšin. Média v Evropě například zaznamenala její vystoupení v polské ranní televizní show Pytanie na śniadanie, kde hrála naživo s duhovou vlajkou a veřejně podpořila polskou LGBTQ scénu.

„Mezi první a druhým EP se změnilo tolik věcí. Hlavně to, že jsem se stala dospělou což je samo o sobě velkou změnou. Nové písničky vznikaly bez jednotné koncepce. Když jsem se pak na hotový materiál podívala, zjistila jsem, že mají společnou linku. Mluví se v nich o velmi světských tématech a problémech, na které narazí každý, když se stává dospělým. Tyto věci jsem si pojmenovala jako vedlejší účinky bytí lidmi, a tak se zrodil celý koncept,“ vysvětluje zpěvačka.

Písničky jsou tak o nových vztazích a přátelstvích, které někdy skončí zklamáním, a především o vlastních rozporuplných pocitech, které jsou zvláště v dospívání alfou a omegou a ovládají mladé lidi uvnitř i navenek.

„Nechci zabíhat do detailů, protože bych byla raději, aby se lidé mohli v mých písničkách sami najít,“ uzavírá zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám