Hlavní obsah

Takhle se hraje pro auta. Kapela Mirai vyprodala hned dva koncerty

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes 500 automobilů s dvou, tří i čtyřčlennými posádkami dorazilo v sobotu v podvečer na tzv. koncert pro auta, který v Ostravě napříč nouzovému stavu uspořádala skupina Mirai. Podle frontmana kapely Miraie Navrátila to byl možná pro sobotu 16. května 2020 největší koncert na světě.

Koncert pro autaVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Stejnou akci, se zhruba se stejným počtem návštěvníků, zorganizovala v industriálním areálu Dolních Vítkovic skupina Mirai už v pátek. Vše se odehrálo na ploše, kde při běžném režimu stávají hlavní scény hudebních festivalů jako jsou Beats for Love či Colours of Ostrava.

Otevírá se největší autokino v Praze

Film

Po celých 90 minut produkce doprovázeli návštěvníci kapelu klaksony či svícením. „Pro mě překvapení, že se za v podstatě deset dní podařilo hned dvakrát vyprodat tuhle šíleně obrovskou lochu, která má x tisíc metrů čtverečních. Normálně, když se snažíme vyprodat koncerty, tak to trvá i půl roku,“ poukázal Navrátil s tím, že uspořádat tuto akci byl totálně spontánní nápad, který vznikl na konci dubna.

Koncert probíhal technicky tak, že zatímco skupina hrála na scéně, lidé v autech ji mohli slyšet pouze prostřednictvím autorádií, kde si naladili určenou frekvenci. Kapelu pak viděli na velkých obrazovkách u scény. „Když vystoupíte z auta, čemuž chceme i trochu zabránit, vlastně nic neuslyšíte. Je to principiálně jako silent disco, kde máte na mejdanu sluchátka, a když si je sundáte, vidíte jen kroutící se tanečníky v tichu,“ vysvětlil Navrátil, jak systém funguje.

Kapela Mirai chtěla na Havaj, klip k písni Yahoda ale natočila na Bali

Kultura

Podle jeho slov už ale kapela Mirai podobné akce organizovat nebude. „Tenhle koncert má svoje kouzlo, a vše je navíc časově limitované. My už se do tak velké věci pouštět nebudeme. Když nás někdo pozve, tak to dáme, ale my jsme si svoje odfajfkovali,“ usmál se lídr kapely Mirai.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám