Hlavní obsah

Kapela Loco Loco vydává videoklip k písni Slzy. Tématem je internetová šikana

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská skupina Loco Loco, která korzuje po českých rockových klubech již více než deset let, a má na kontě tři studiová alba a mnoho videoklipů, představuje baladu Slzy. Jejím tématem je internetová šikana. V zimě se skupina chystá na společné turné s formací Harlej.

Loco Loco v klipu k písni SlzyVideo: archiv kapely

 
Článek

„Ke skladbě Slzy jsme udělali video příběh k tématu dnešní doby, internetové šikany, kdy má mnoho lidí možnost na internetu skrytě štěkat kolem sebe, ukazovat ramena, a dokonce tak terorizovat okolí. Mnoho lidí si tyto přes klávesnici vyřčené věci bere velice osobně. Není se čemu divit, online svět má pro mnoho lidí stejnou váhu jako svět reálný, a je třeba počítat i s touto variantou šikany na lidech, a problémy s tím spjatými. Nechovej se k druhému tak, jak by sis sám nepřál, aby se druhý choval k tobě, ani na internetu. To by mohl být výstižný slogan pro tento videoklip,“ říká Kousek, kytarista kapely Loco Loco a autor skladby.

Foto: archiv kapely

Záběr z klipu skupiny Loco Loco k písni Slzy.

Text pro skladbu napsal Jan „Protheus“ Macků, jinak zpěvák kapely Dymytry. „Text je důležitá složka skladby, možná dokonce nejdůležitější. Dříve jsme na ně takový důraz nekladli, rádi bychom to ale změnili,“ podotýká Kousek.

Formace Loco Loco se přitom musela nedávno vypořádat s výměnou na postu zpěváka. Před dvěma lety ji opustil Matthew, a místo něj naskočil Akira Zlord. Již brzy se v nové sestavě chystá na turné s kapelou Harlej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám