Hlavní obsah

Kabát bude hrát v létě pod šapitó

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Kabát byla nucena kvůli vládním protipandemickým opatřením přeložit své velké Turné 360° na rok 2022. Rozhodla se ale letos v létě uspořádat open air turné Cirkus Kabát 2021. Ve velkém cirkusovém stanu se představí ve 27 městech. Série koncertů začne 24. července v Nymburce a skončí 23. září v Praze.

Foto: archiv kapely Kabát

Šapitó, v němž bude koncertovat Kabát.

Článek

„Celé je to koncipované do regulérního cirkusového šapitó, které ale oproti běžnému cirkusu nebude mít boční plachty, a tak bude v podstatě celé otevřené. Nejen že se nám to líbí vizuálně, ale i v případě nepřízně počasí to umožní divákům nestát na dešti. Zároveň může člověk stát i mimo samotné šapitó, popíjet pivko, kouřit, a přitom vše vidět a slyšet,“ sdělil Právu manažer skupiny Kabát Radek Havlíček.

Plocha pro diváky bude rozdělena na dvě poloviny, které se v případě příznivějších vládních nařízení v době konání koncertů slejí v jeden prostor. V současné době se počítá s návštěvou tisíc diváků, po pěti stovkách v každé části šapitó.

Foto: Pink Panther

Skupina Kabát se těší na cirkus.

„Není to na Kabát běžná kapacita, ale je pravdou, že již několik let mluvíme o něčem jako klubovém turné. V klubech by ale nebylo možné dodržet jednotný design. Tady to bude ve všech městech naprosto identické, a myslíme si, že to bude mít neopakovatelnou atmosféru,“ vysvětlil Havlíček.

„Prostě jsme se vrátili k dávné myšlence, jak se jednoho dne vydáme na kapacitně omezené turné, a zamířili jsme i mimo osvědčená místa do měst, v nichž jsme buďto nikdy, nebo desítky let nehráli,“ dodal.

Po prvním koncertě v Nymburce se Kabát představí 27. 7. v Mladě Boleslavi, 29. 7. v Náchodě, 31. 7. v Hradci Králové, 3. 8. v Olomouci, 5. 8. v Opavě, 7. 8. v Ostravě, 10. 8. v Havířově, 12. 8. ve Frýdku-Místku, 14. 8. v Přerově, 17. 8. ve Zlíně, 19. 8. ve Znojmě, 21. 8. v Brně, 24. 8. v Jihlavě, 26. 8. v Třebíči, 28. 8. v Pardubicích, 31. 8. v Liberci, 2. 9. v Ústí nad Labem, 4. 9. v Teplicích, 7. 9. v Chomutově, 9. 9. v Karlových Varech, 11. 9. v Plzni, 14. 9. v Písku, 16. 9. v Českých Budějovicích, 18. 9. v Táboře, 21. 9. v Kladně a vše vyvrcholí 23. 9. v Praze. Ceny vstupenek budou jednotné, předprodej začne 1. června.

Velké Turné 360° Kabát odkládá na podzim roku 2022. „Je celé připravené, máme hotový design, připravenou světelnou show a tak dále. I tak bychom naplánovali turné na podzim 2022 ve stejném rozsahu jako toto hotové. Bude už k nové desce, kterou připravujeme a jež by měla vyjít do konce letošního roku,“ dodal Havlíček.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám