Hlavní obsah

Kabaret Pot a Lesk otevře šapitó Azyl78

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabaret Pot a Lesk souboru Cirk La Putyka otevře v úterý 25. května od 19.30 letní scénu Azyl78 na pražském Výstavišti. Cirkusové šapitó s celkovou kapacitou až šesti set míst bude pro začátek při dodržení všech hygienických podmínek obsazeno jen z poloviny.

Foto: Jan Hromádko

Šapitó Azyl78.

Článek

Přesně před rokem otevíral stejný titul i venkovní scénu v areálu Jatka78. Letošní Kabaret Pot a Lesk aneb Azyl pro všechny druhy umění ale bude mít zcela novou a specifickou podobu.

„Za rok jsme se toho mnoho naučili, mimo jiné i zkombinovat lidi, kteří by se jinak vůbec nepotkali. Takže tento večer vznikne unikátní představení, které bude vycházet z našich zkušeností, budou tam zástupci taneční scény, nového cirkusu, hudby i mluveného slova, ale jeho podoba se bude odvíjet od toho, kdo se ho zúčastní. Téma manéže jakožto kruhu se v něm bude překrývat s placatostí obrazovky, na kterou jsme se museli na dlouhý čas uchýlit,“ přibližuje podobu kabaretu principál La Putyky Rosťa Novák, jehož soubor s mezinárodním obsazením připravuje pro šapitó kromě úvodního představení na 8. června i premiéru inscenace Runners o životě v běhu v nejširším slova smyslu. Zahajovací večer bude zároveň natáčen a vysílán na platformě Film Naživo.

Foto: Jan Hromádko

Bílé stěny šapitó Azyl78 pokrývá malba Lukáše Musila.

Od května do září v šapitó Azyl78 vystoupí Cirk La Putyka, berlínský Analog, Amerikánka Viktora Tauše, Městská divadla pražská, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Minor, Vosto5, Činoherní klub, Lenka Vagnerová & Company, Pražský komorní balet, PKF – Prague Philharmonia, Divadlo Husa na provázku, DivadloLetí, Studio Ypsilon, Aneta Langerová a další skupiny i osobnosti.

Premiéru společného projektu Velký třesk! zde 15. června chystají skupina Tata Bojs a taneční soubor Dekkadancers.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám