Hlavní obsah

Jiřího Lábuse ocenili za mimořádný přínos audioknihám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Jiří Lábus obdržel cenu za mimořádný přínos v oblasti mluveného slova. Uděluje se od roku 2014 a má ji také Martin Stránský, Jan Jiráň, Hana Maciuchová či Zdeněk Svěrák.

Foto: turner.cz

Jiří Lábus

Článek

„Já audioknihy točím už pěknou řádku let a musím říct, že je to pro mě rovnocenný úkol, jako kdybych hrál divadelní představení nebo natáčel film nebo televizi. Je to úžasná práce, protože já chtěl být rozhlasový herec od mých asi sedmi let a v podstatě se mi to i tímto vyplnilo. Jsem šťastný, že patřím do řady herců, kteří audioknihy dělají a každý titul je pro mě velkou výzvou,“ řekl Jiří Lábus.

K jeho nejznámějším audioknihám patří Harry Potter a Kámen Mudrců J. K.  Rowlingové, Tracyho tygr Williama Saroyana, Bajky a Nebajky Rudyarda Kiplinga, Jirotkův Muž se psem nebo Arabela a Rumburak.

Hlavní cena Audiokniha roku bude vyhlášena 6. května v prostorách Vrtbovské zahrady na Malé Straně. Celkem 94 titulů soutěží v deseti kategoriích.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám