Hlavní obsah

Jazzanova: latina, nu-jazz i kytary

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Of All The Things je název nového alba Jazzanovy, sdružení hudebníků a DJů sídlící v Berlíně. V polovině devadesátých let se Jazzanova stala průkopníkem elektronického nu-jazzu a chill-outu, počítače však na novince hrají jen malou roli.

Článek

Of All The Things je určitě jedna z nejpestřejších desek, které za poslední dobu vznikly. Na málokteré se také podílelo tolik hostů - patří mezi ně velmi nadějný americký funk-rockový zpěvák a baskytarista Randolph nebo veterán Leon Ware, který stojí např. za hity I Wanna Be Where You Are (Michael Jackson), Body Heat (spolupráce s Quincy Jonesem) a I Want You (Marvin Gaye).

Dále je tu Ben Westbeech, Thief, Jose James, Dwele, Joe Dukie, Pedro Martins, Azymuth nebo Bembé Segue.

Tato pestrá "sebranka" přispěla k tomu, že CD sahá od velmi chytlavé kytarové Look What You Are Doin To Me, křížící santanovské vlivy s nu-jazzem, přes funky Let Me Show Ya a přímočarou retro-soulovou I Can See až po latino-jazz Lucky Girl a Gafiera s výtečnými sóly kytar, kláves i dechů. Kdo čekal divočejší elektronické beaty, nedočká se.

Jazzanova natočila téměř dokonalé album, i když nudnější chvilka patrně dorazí u balad Little Bird a Lie, které ani stylově na toto CD nezapadají. Poslechněte si celé písničky zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám