Hlavní obsah

Jako v Americe. Filmy, koncerty i divadlo budou Češi sledovat z aut

Novinky, Stanislav Dvořák

V Praze se otevírají nová drive-in divadla, koncertní prostory a kina, ve kterých lidé vůbec nemusí vystupovat z auta, takže se nemůžou nakazit žádnou nemocí. V rámci festivalu Art Parking se chystá už koncem dubna řada představení.

Foto: Art Parking

Monika Načeva

Článek

Pražská tržnice v Holešovicích zahajuje 24. dubna a drive-in kino v prostorách Nákladového nádraží Žižkov otevírá 27. dubna. Prodej vstupenek probíhá přes službu GoOut.

„Nechceme se ustreamovat k smrti, živé umění potřebuje živého diváka a naopak,“ řekl dramaturg festivalu Karel Kratochvíl, který chce nabídnout prostor co nejširší škále performerů napříč žánry, jež jsou současnou situací postiženy.

Pořadatelé letních hudebních festivalů chtějí od vlády jasné stanovisko

Kultura

Art Parking nabídne křest nového alba Moniky Načevy, která celý festival zahájí, koncerty klasické hudby i produkci pro děti nebo hiphop. Divadelní linka sleduje tvorbu nezávislých divadel, akcentuje přitom pohybové a taneční inscenace. Diváci tak uvidí „1000 věcí, co mě se...“ s Bárou Kubátovou, Jakubem Albrechtem a Tomášem Dianiškou, ale vystoupí také tanečnice z Holektivu, zažonglují Bratři v tricku, zapojí se i soubor Geisslers Hofcomoedianten a mnoho dalších.

Filmová dramaturgie vzniká ve spolupráci se společností Aerofilms a v čase omezeného cestování nabídne divákům možnost vyrazit do zajímavých destinací alespoň prostřednictvím filmového plátna.

Reklama

Výběr článků

Načítám