Hlavní obsah

Inspirace Steviem Wonderem? Nový retro hit Olgy Lounové a Elis Mraz

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napůl Lásky je název letního hitu a vesele pestrobarevného klipu Elis Mráz a Olgy Lounové. Jak refrénem, tak i rytmem připomíná slavnou skladbu Part Time Lover Stevieho Wondera.

Napůl Lásky (Elis Mraz a Olga Lounová)

 
Článek

„Musím říct, že to byl celkově hodně rozsáhlý projekt. Na české poměry i velký tým kreativních lidí, ale na každém detailu je kus z nás. Výsledek mě baví snad ještě víc než samotné natáčení,” řekla Olga Lounová.

„Natáčení bylo velmi barevné a zábavné. Klip jsme si s Oli vymýšlely samy, po večerech jsme vybíraly barvy, cvičily choreografie nebo jezdily po vetešnictvích a kupovaly kulisy, které pak ještě i večer před natáčením dobarvovaly. Byla to krásná a kreativní zkušenost takhle společně tvořit,” doplnila Elis, která písničku složila na hudebním sessionu ve Švédsku, kde ji rozpracovala se švédským producentem Rickardem Bondem a dala do šuplíku. Sáhla po ní, když ji Lounová pozvala jako hosta do Fora Karlín na svůj vyprodaný koncert a zvažovaly, jakou píseň spolu zazpívají.

Foto: archív Olga Lounová

Olga Lounová

„Tak jsem píseň přepsala do češtiny a poslala Oli, zda by ji nebavila. Měla jsem obrovskou radost, že ano a píseň jsme mohly spolu udělat,” popisuje Elis Mraz.

„Moc se mi líbila. Ale je pravda, že tomu ještě předcházely pokusy napsat nějakou píseň společně. Vždycky jsme něco rozdělaly a pak se zasekly, ale nakonec jsme každá přinesla raději svoji písničku. Eliška tuhle skvělou retro vypalovačku a já písničku Protože to nevzdám, kterou s náma ale nakonec nazpívalo ještě 13 dalších českých zpěváků,” dodala Olga.

„Více než retro miluji Pin up styl, do kterého je celý klip hozený. Jeden čas jsem se takto česala a oblékala i v normálním životě. Tedy si natočit klip v tomto stylu bylo i takové splněné přání,” uzavřela Elis.

Reklama

Výběr článků

Načítám