Hlavní obsah

Hollywoodské hvězdy natáčejí v Česku dobrodružný film Serena

Právo, Věra Míšková

Hvězdy filmů Pařba ve Vegas a Pařba v Bangkoku Bradley Cooper a Jennifer Lawrenceová (tu můžeme právě vidět v hitu Hunger Games) natáčejí v Česku americký dobrodružný film Serena, adaptaci bestselleru Rona Rashe z roku 2008 (česky vyšel v roce 2010).

Foto: ČTK

Jennifer Lawrenceová

Článek

Příběh o dřevorubcích v Severní Karolíně se odehrává koncem 20. let minulého století a jeho režisérkou je Susanne Bierová, jejíž Lepší svět byl v roce 2010 oceněn Oscarem za nejlepší neanglicky mluvený film.

Za českou stranu zajišťuje natáčení společnost Sirena Film, která loni koprodukovala dánský film Královská aféra, oceněný letos dvěma Stříbrnými medvědy na Berlinale. Již 12. dubna zahájí tento snímek v Praze Dny evropského filmu.

Ty nejlepší reference

„Susanne Bierová dlouhodobě spolupracuje s významnou evropskou producentskou společností Zentropa Entertainments, která byla hlavním producentem Královské aféry. Vzhledem k velmi dobré spolupráci mohli naši partneři poskytnout ty nejlepší reference,“ říká Kristina Hejduková ze společnosti Sirena Film.

Foto: Profimedia.cz

Bradley Cooper

Natáčení u nás potrvá do konce května, točí se především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly dekorace např. dřevorubeckého tábora, amerického městečka, nádraží aj. Útrata produkce filmu v ČR by měla činit přes 200 miliónů Kč.

Od poloviny dubna se bude v Česku natáčet další koprodukční film, korejsko-americko francouzský snímek Snowpiercer.

Reklama

Výběr článků

Načítám