Hlavní obsah

HLASkontraBAS oktet ve svém prvním klipu sleduje vítr

Těžko hledat skupinu, v níž jsou čtyři zpěvačky a čtyři kontrabasisté. U nás taková je a nyní HLASkontraBAS oktet, jak ji pojmenovali zakladatelé, zpěvačka Ridina Ahmedová a kontrabasista Petr Tichý, přichází s prvním videoklipem. Je ke skladbě Following the Wind. Pro kapelu ji napsala hudebnice a skladatelka Beata Hlavenková. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

HLASkontraBAS oktet v klipu k písni Following The Wind. Video: archiv kapely

 
Článek

„Je to naše kamarádka, souputnice a máme moc rádi její hudbu,” odpovídají Ridina Ahmedová a Petr Tichý na otázku, proč s žádostí o skladbu jako první oslovili právě Hlavenkovou. „Zajímalo nás, co vytvoří pro sestavu čtyř hlasů a čtyř kontrabasů. Zadání bylo jednoduché, délka do deseti minut, bez textu. Zbytek jsme nechali na ní.“

„Pro mě jde o návrat k čistě instrumentální skladbě v době, kdy sama kromě zhudebněných básní píšu texty vlastní. Návrat krásný, zábavný, zajímavý, lehce náročný,” říká Hlavenková.

Tvůrci klipu v čele s režisérkou Šárkou Sklenářovou v souladu s názvem i náladou písně „přizvali” obrazně do klipu vítr. Zkombinovali záběry ze studia s pohledy do listopadové krajiny.

„Vítr může znamenat inspiraci nebo pobídku ke směru, kterým se máš vydat. Fouká ti do zad. Nechceš jít proti němu. Chceš běžet s ním. Chceš se jím nechat unášet. Nabídka od Ridiny s Petrem byla právě takovýmto vybídnutím,” vysvětluje Hlavenková.

Klip vznikal napůl ve studiu, napůl ve volné krajině. „Nabízelo se, že přizveme vítr jako dalšího hybatele dění, což v listopadu byla docela sázka do loterie. Nakonec nám štěstí přálo a vyšlo nádherné počasí,” říkají Ahmedová a Tichý.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám