Hlavní obsah

Herec Filip Kaňkovský v klipu kapely Civilní obrana

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Civilní obrana představuje nový videoklip k písni To dokáže chlap z posledního alba Zlatá deska. Jeho režie se ujal Radim Věžník. Skupina natáčela v pražské restauraci Amano a hlavní roli ztvárnil herec Filip Kaňkovský. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Civilní obrana v klipu To dokáže chlap.Video: Archiv kapely

 
Článek

Proces vzniku písně To dokáže chlap odhaluje frontman Marek Calík. „Je pro nás velmi důležitá. Vyšla na poslední desce, fanoušky na koncertech baví, takže natočit klip byla skoro povinnost. Mám radost ze spolupráce s hercem Filipem Kaňkovským, který svou roli zvládl s naprostou sebejistotou.“

Text písně a scénář klipu se týkají partnerských vztahů. Podle kapely zvládnou muži kvůli ženám obvykle téměř vše, ale je potřeba to řádně vyzkoušet. Hlavní roli ztvárnil herec, člen Činohry Národního divadla Filip Kaňkovský, jenž je známý ze seriálů Případy 1. oddělní, Čtvrtá hvězda nebo Policie Modrava.

Foto: archiv kapely

Filip Kaňkovský (vlevo) v novém klipu kapely Civilní obrana.

„Natáčení jsem si užil. Je to dobrá písnička, scénář byl vtipný a kluci z kapely jsou moc fajn. Je to skoro unikátní spojení, přeju kapele hodně štěstí,“ řekl Kaňkovský.

Album Zlatá deska vyšlo v listopadu loňského roku. Skládá se především z písniček, ke kterým Civilní obrana dříve vydala videoklipy, jež mají na YouTubu až miliony zhlédnutí. Jsou také vyzkoušené hraním a reakcemi fanoušků na koncertech.

V následujících dnech vyjede Civilní obrana na druhou část turné k albu Zlatá deska, která odstartuje 12. března v Praze. Následně zavítá 18. března do Brna, 27. března do Kutné Hory a o den později do Českých Budějovic.

Zpěvačka Dáša Zázvůrková představuje klip k písničce o tom, jak se ztratila na cestě životem

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám