Hlavní obsah

Gregory Porter zakončí Struny podzimu s českým hammondkářem Pivcem

Slavný americký zpěvák Gregory Porter, varhaník Ondřej Pivec, jeden klavírista a vokalisté, tak bude vypadat 3. prosince neobvyklé zakončení Strun podzimu v Obecním domě v Praze, které se obejde bez obvyklé kapely.

Foto: Ami Sioux

Gregory Porter

Článek

Na festivalu Struny podzimu v roce 2012 Porter poprvé vystoupil před českým publikem a o rok později se tam setkal s hráčem na varhany „hammondky” Ondřejem Pivcem. Padli si doslova do noty, což vedlo ke spolupráci na úspěšné desce Take Me to the Alley a místu v Porterově kapele.

Gregory Porter, který ve své podstatě zůstává jazzmanem, se v současnosti stal mainstreamovou mezinárodní hvězdou. Jeho první desky Water a Be Good ještě neměly takový dopad. Situace se změnila s alby Liquid Spirit z roku 2013 a Take Me to the Alley (2016). Za obě dostal ceny Grammy.

Foto: Ondřej Pivec

Ondřej Pivec

„Už 25 let propojujeme české umělce se zahraničními hvězdami a cesta Gregoryho Portera a Ondřeje Pivce ke společné ceně Grammy je krásnou ukázkou, že se tato iniciativa vyplatí i v mezinárodním kontextu,“ uvedl ředitel festivalu Marek Vrabec.

Sexy směs soulu, reggae i funky. Přijedou Nneka či Xavier Rudd

Kultura

Vedle Portera nabídnou Struny podzimu od 19. října do 3. prosince třeba skladatelku, zpěvačku a houslistku ověnčenou Pulitzerovou cenou i Grammy Caroline Shaw se souborem Attacca Quartet, zpěvačku Madeleine Peyroux, sardinské polyfonní zpěváky Tenores di Orosei a ikonu bossa novy Viniciuse Cantuariu.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám