Hlavní obsah

Gott byl hrdý na účinkující z Miss Saigon

– PRAHA
Právo, rh, hčk

Muzikál Miss Saigon Clauda Michela Schönberga a Alaina Boublila, který na českou scénu uvádí producent František Janeček a jeho společnost GoJa, se divákům představil poprvé ve středu večer. Druhá premiéra v pražské GoJa Music Hall byla ve čtvrtek.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Premiéru, v níž roli vietnamské dívky Kim vytvořila Lucia Šoralová, amerického vojáka Chrise Tomáš Savka, jeho americkou manželku Ellen Tereza Mátlová a Engineera Jiří Korn, navštívilo i mnoho známých osobností.

Karel Gott byl až na nějaké maličkosti spokojen. "A co víc, byl jsem hrdý na kolegy, kteří se s tak náročným muzikálem, jako je Miss Saigon, vyrovnali na vysoké úrovni. Absolutní hvězdou večera byl Jiří Korn. Překvapil mě Tomáš Savka, který vstoupil mezi muzikálové hvězdy prakticky ze soutěžního pódia SuperStar," řekl Právu.

Vynikající výkon Jiřího Korna

Lucia Šoralová podle něj nejenže Kim zvládla pěvecky, ale zjevem, výrazem i chováním vytvořila velice věrohodnou postavu. "Byl to pro mě zážitek, povídali jsme si s Ivanou o premiéře dlouho do noci, ani jsme nemohli usnout. Vždycky jsem si říkal, že nebudu dělat muzikál, ale po čtvrteční Miss Saigon mám chuť si některé věci alespoň jako zpěvák zazpívat," svěřil se Karel Gott.

Jestli prý něco účinkujícím až tak úplně nevyšlo, přičítá to premiérové nervozitě. "Dovedu si představit sám sebe před tak náročnou premiérou, na kterou navíc přijde kritika i lidi z branže. Myslím, že pražská Miss Saigon je srovnatelná s evropskou, ne-li světovou úrovní. Viděl jsem mnohá představení na Broadwayi a ne všechna byla tak dobrá. Můžeme být hrdí," dodal.

Také herec Vladimír Brabec, který se v posledních letech objevil v řadě muzikálů, naposledy ve Třech mušketýrech, byl s představením spokojený: "Myslím, že všichni udělali mnoho pro to, aby to bylo úspěšné představení.

Tomáš Savka v roli obstál na výbornou

Miss Saigon přináší vlastně banální příběh, ale jeho závažnost stoupá zasazením do vietnamské války a aktuálním tématem vztahu dvou lidí z různých etnik. Není to jen zábavný muzikál a to je dobře. Dnešní scéna nabízí různé tituly, takže divák má z čeho vybírat. Léta jsme po téhle pestrosti toužili. Jsem rád, že se k nám dostává další světoznámý muzikál."

Spory kolem účinkování Heleny Vondráčkové pokračují

Zpěvačka Helena Vondráčková se rozhodla skončit nejen s rolí Ellen v Miss Saigon, ale i s Fantine, kterou zpívá v muzikálu Bídníci.

"Je to definitivní rozhodnutí," řekl Právu manžel a manažer Vondráčkové Martin Michal a dodal: "Ve středu poslali naši právní zástupci agentuře GoJa žádost o ukončení smlouvy na účinkování v obou muzikálech dohodou."

Producent muzikálů František Janeček řekl Právu, že vyjádření dostal faxem, a proto neví, zda na tuto formu bude vůbec reagovat. Dodal, že Vondráčková nemůže smlouvy o svém vystupování v Bídnících a Miss Saigon jednostranně vypovědět.

"Dodrž smlouvu, Heleno," vzkázal producent muzikálu

V takovém případě jí hrozí vysoké smluvní sankce. "Helenu z obou produkcí nikdo nevyhodil ani nevyhazuje. Pouze na základě porady s Julianem Biggem, zástupcem majitele licence Camerona Mackintoshe, nebyla obsazena do premiér Miss Saigon. To je vše. Ale to, že bude hrát premiéru, nemá nikde ve smlouvě garantováno, něco takového u podobných produkcí nepřipadá v úvahu. Nenechám se vydírat ani zastrašovat," vysvětlil.

Vondráčková stejně jako Michal Klamo, který měl ztělesnit jejího muzikálového manžela Chrise, má stále ještě možnost vstoupit do repríz Miss Saigon. "Klamo na postavě dále pracuje a počítáme s ním. Co se týče Vondráčkové, stále tvrdím, že je v Ellen výborná, ale Miss Saigon ani Bídníci nejsou muzikály o sólistech.

Reklama

Související témata:

Související články

Savka ze SuperStar bude zpívat v Miss Saigon

Finalista soutěže Česko hledá SuperStar Tomáš Savka přijal roli Chrise v proslulém muzikálu Miss Saigon, který bude mít premiéru 9. prosince v pražském divadle...

Magda Malá se sžívá s rolí prostitutky

Zpěvačka Magda Malá ztvární v muzikálu Miss Saigon sedmnáctiletou vietnamskou prostitutku Kim. V roli se bude střídat s Ivetu Bartošovou. Aby se s postavou...

Od Pucciniho Butterfly k vietnamské válce

Ve středu večer usednou první diváci v GoJa Music Hall, aby zhlédli příběh lásky vietnamské dívky Kim a amerického vojáka Chrise, jak jej přináší muzikál Miss...

Výběr článků

Načítám