Hlavní obsah

Geislerová a Kameníková načetly pohádky Boženy Němcové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečky Aňa Geislerová a Anna Kameníková, které ztvárnily Boženu Němcovou v televizní minisérii, spolupracovaly na audioknize Podivuhodné pohádky Boženy Němcové. Ta obsahuje příběhy, které nejsou notoricky známé. Vychází 8. dubna 2022.

Foto: Petr Horník, Právo

Aňa Geislerová

Článek

„Sedm podivuhodných vyprávění v našem kompletu patří mezi ta méně známá a o to překvapivější je seznámení s nimi. Ve většině z nich se skrývá řada tajuplných a napínavých dějů v tak obrovském množství, že by to jiným, méně inspirovaným a méně velkorysým autorům stačilo na desítky pohádek,“ říká producentka Naďa Dvorská.

Foto: Supraphon

Podivuhodné pohádky Boženy Němcové.

„Již od samotných prvotních příprav audioknihy jsem věděla, že bych byla ráda, kdyby pohádky mohly načíst Aňa Geislerová a Anna Kameníková, které spisovatelku ztvárnily v televizní minisérii Božena. Potěšilo mě, když obě s tímto nápadem souhlasily a pohádky načetly.“

Geislerová loni načetla také výběr z korespondence Boženy Němcové. „Kdybych někomu měla doporučit něco z díla Boženy Němcové, tak určitě její dopisy. Z nich je cítit, jaká opravdu byla. A potom třeba Divou Báru nebo V zámku a podzámčí. Ovšem její pohádky jsou krásné, nadčasové a je dobré je i dnešním dětem připomínat,“ uvedla.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám