Hlavní obsah

Finneas O’Connell stojí za úspěchem Billie Eilish

Právo, Tereza Frýdová

Z neděle na pondělí proběhlo v Los Angeles dvaašedesáté udílení hudebních cen Grammy. Zaujal především úspěch osmnáctileté Billie Eilish, která si odnesla sošky ve všech hlavních kategoriích. Její bratr Finneas, v podstatě muž v pozadí úspěchu zpěvačky, si odnesl stejný počet zlatých gramofonů.

Foto: ČTK/AP

Finneas O’Connell se svými cenami Grammy.

Článek

Finneas Baird O’Connell je jen o čtyři roky starší než Billie Eilish a stal se vůbec nejmladším umělcem v historii udílení Grammy, který zvítězil v kategorii producent roku. Hudbu sestry produkoval od úplného začátku, od roku 2015, kdy se skladba Ocean Eyes záhy po uveřejnění na serveru Soundcloud stala populární.

Věnuje se také sólové tvorbě. Na podzim minulého roku vydal debutové EP Blood Harmony. Poukázal tak na výjimečné pouto, které se sestrou má, jak objasnil v rámci rozhovoru pro britský hudební magazín NME.

„Hlavní důvod, proč jsem ho pojmenoval Harmonie krví, byla touha vyjádřit, jak zní, pokud spolu sourozenci zpívají. Probíhá mezi námi naprosto výjimečná biologická chemie a to mluví samo za sebe,“ vysvětlil.

Billie Eilish navíc není jediná umělkyně, se kterou spolupracuje. Loni se podílel na produkci hitu Seleny Gomezové s názvem Lose You To Love Me, se kterým vůbec poprvé obsadila první příčku v americkém žebříčku Billboard Hot 100. Kromě toho spolupracoval se švédskou zpěvačkou Tove Lo nebo kubánsko-mexickou popovou hvězdou Camilou Cabellovou.

V současnosti se nejvíce soustředí na tvorbu písně k očekávané bondovce Není čas zemřít, kterou má společně se sestrou na starosti. Pětadvacátý film o Jamesi Bondovi bude uveden již na začátku dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám