Hlavní obsah

Filmové premiéry: Ten, kdo tě miloval, Grinch, Dívka v pavoučí síti, Svědkové Putinovi či Otevřená

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trochu duchařskou rodinnou krimikomedii Ten, kdo tě miloval natočil Jan Pachl podle předlohy Marie Poledňákové. K vánoční náladě chce přispět rodinný animovaný Grinch. Vratislav Effenberger aneb Lov na černého žraloka je dokument o významné osobnosti českého surrealismu. Claire Foyová hraje svéráznou ochránkyni práv ve filmu Dívka v pavoučí síti. Ruského prezidenta v čase jeho vzestupu sleduje dokument Svědkové Putinovi. Balkan film uvádí dva starší filmy Balkánský masakr paintballovou pistolí a Otevřená.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Ten, kdo tě miloval

Upoutávka na film Ten, kdo tě miloval Video: Falcon

Kpt. Kalina, policista, milující manžel a skvělý otec, se stane obětí autonehody. Z pozice ducha pak sleduje vyšetřování vlastního úmrtí. Dochází při něm k mnoha humorným a nečekaným situacím, protože ho vede více jeho rodina, než členové policejního sboru… Postupně se začínají objevovat drobné indicie, že všechno nemuselo být tak, jak se zdálo.

Ten, kdo tě miloval, Česko 2018, krimi komedie, 90 min., režie. Jan Pachl, hrají: Soňa Norisová, Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Eva Holubová, Lukáš Vaculík a další.

Grinch

Grinch (2018) CZ dabing trailerVideo: CinemArt

Grinch, věčně rozmrzelý zelený chlupatec, jemuž naprosto vyhovuje samotaření v jeskyni, nemá Vánoce vůbec rád. Jenže ve vesničce Kdosice, kam občas vyráží za nákupy, žijí samí nechutně pozitivní obyvatelé, které jsou tím nadšenější a dychtivější, čím víc se blíží Štědrý den. A tak se Grinch rozhodne vánoční atmosféru lidem z Kdosic ukrást...

Grinch, USA 2018, animovaný, 86 min., režie: Yarrow Cheney, Scott Mosier

Vratislav Effenberger aneb Lov na černého žraloka

Upoutávka na film Vratislav Effenberger aneb Lov na černého žraloka Video: CinemArt

Vratislav Effenberger patřil vedle Václava Černého, Jana Patočky či třeba Jiřího Koláře a dalších k nejvýraznějším osobnostem české kultury druhé poloviny 20. století. Třicet let od jeho smrti se David Jařab dívá na jeho tvorbu i osobní život s odstupem a dává i šanci ji vzhledem k novým kontextům docenit.

Vratislav Effenberger aneb Lov na černého žraloka, Česko 2018, dokument, 85 min., režie: David Jařab

Dívka v pavoučí síti

Upoutávka na film Dívka v pavoučí síti Video: Falcon

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série Milénium Stiega Larssona, se vrací na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze.

Dívka v pavoučí síti, USA 2018, thriller, 111 min., režie: Fede Alvarez, hrají: Claire Foyová, Sylvia Hoeksová, Lakeith Stanfield, Sverrir Gudnason a další.

Svědkové Putinovi

Upoutávka na film Svědkové Putinovi Video: Aerofilms

Ruský prezident Boris Jelcin půl roku před vypršením svého funkčního období zcela nečekaně abdikuje a řízením státu pověřuje premiéra Vladimíra Putina. Tímto osudovým okamžikem začíná nový dokument renomovaného režiséra Vitalije Manského, který se jako dvorní prezidentský kameraman dostal do nitra kremelské politiky a přináší tak nečekané svědectví o začátku putinovské éry.

Svědkové Putinovi, Lotyšsko / Švýcarsko / Česko, 2018, dokument, 102 min., režie: Vitalij Manskij

Balkánský masakr paintballovou pistolí

Upoutávka na film Balkánský masakr paintballovou pistolí Video: Balkan Film

Chorvatská marketingová agentura má nového majitele - mladého Holanďana Rinuse, který přináší do firmy agresivnější styl práce. Novinky ale nejsou všem po chuti, a tak Rinus zorganizuje akční team-buildingový víkend v přírodě. Mnozí ale od počátku tuší, že účelem víkendu není utužení týmu, ale odstranění nepohodlných zaměstnanců.

Balkánský masakr paintballovou pistolí, Chorvatsko, 2010, thriller, 120 min., režie: Ivan-Goran Vitez, hrají: Goran Navojec, Djordje Kukuljica, Hana Hegedusicová a další.

Otevřená

Upoutávka na film OtevřenáVideo: Balkan Film

Sáru, samotářskou dívku žíjící s matkou v neutěšeném prostředí, trápí nevyřčená sexuální touha po její nejlepší kamarádce Alise. Když se konečně svěří, je odmítnuta. Se ztrátou přátelství dochází i ke zveřejnění Sářiny orientace. Náhlá samota a existenciální tíseň v ní vzbudí představy a vize, u nichž se postupně stírá hranice mezi snem a skutečností.

Otevřená, Srbsko 2016, psychologický thriller, 72 min. režie: Momir Miloševič, hrají: Milena Ðurovićová, Jelena Pužićová, Jelena Angelovski, Sava Kešić, Momir Milošević a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám