Hlavní obsah

Film Kawasakiho růže bude uveden na Berlinale

Právo, Věra Míšková

Film Kawasakiho růže scenáristy Petra Jarchovského a režiséra Jana Hřebejka bude mít mezinárodní premiéru na letošním mezinárodním filmovém festivalu Berlinale, kde bude uveden v sekci Panorama.

Článek

Panorama probíhá v rámci oficiálního festivalového programu a zaměřuje se na nová nezávislá díla známých režisérů stejně jako na debuty, nové objevy a aktuální trendy v současné světové kinematografii. V minulosti byl v Panoramě uveden například Grandhotel scenáristy Jaroslava Rudiše a režiséra Davida Ondříčka.

I v sekci Panorama lze vyhrát

Sekce Panorama je nesoutěžní, ale filmy, které jsou v ní uváděny, mohou získat některou z cen, určených nejen pro soutěž, ale pro všechny festivalové filmy: ceny udělované organizacemi FIPRESCI (Mezinárodní organizace filmových novinářů) nebo Amnesty International. Ve hře jsou i ceny, o nichž rozhoduje ekumenická porota nebo ocenění Europa Cinemas Label, které uděluje porota složená z provozovatelů kin v síti Europa Cinemas.

Problematika morálních hodnot

Film Kawasakiho růže se zabývá problematikou viny a odpuštění, morálních hodnot a rodinných vztahů ovlivněných politicko-společenskou situací v době takzvané normalizace. Hlavní role v něm ztvárnili Lenka Vlasáková, Daniela Kolářová, Martin Huba a Ladislav Chudík. Film měl českou premiéru 21. prosince, do širší distribuce však vstoupí tento čtvrtek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám