Hlavní obsah

Festivaly se spojily a nabídnou tři týdny programu Praha Září

Novinky, Stanislav Dvořák

Designblok, MFF Praha – Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal Festival a United Islands of Prague letos spojily síly, aby nabídly program plný hudby, divadla, výtvarného umění, designu, filmu a digitálního umění.

Foto: Novinky

Pražské Výstaviště v Holešovicích

Článek

Třítýdenní slavnost Praha Září promění Výstaviště v prostor s komorními multifunkčními scénami. Akce se budou konat od 8. do 28. září. Některé akce budou zdarma, některé se vstupným, registrace zájemců bude možná v druhé polovině srpna na www.prahazari.cz.

„Koronavirová krize zasáhla pražskou kulturní scénu velmi tvrdě. Akce jako Praha Září mi ale dávají naději, že krizi dovedeme využít tím správným způsobem: kulturní aktéři se spojili, navázali užší spolupráci a vytvořili unikátní projekt, který Praha dosud nezažila. Jsem moc ráda, že ve snaze o záchranu pražské kultury dovedeme táhnout za jeden provaz,“ sdělila radní pro kulturu Hana Třeštíková.

Několik zón 

Podle Davida Gaydečky, jednoho z iniciátorů akce a pořadatele festivalů United Islands of Prague a Metronome Prague, bude komfortní areál ve venkovní parkové části Výstaviště, kde se akce budou konat, rozdělen na několik menších komorních zón.

„Díky vstřícnosti Prahy, Výstaviště a mnohých partnerů přicházíme společně se všemi aktéry s nečekanou akcí, jaká se ve světě zatím asi neodehrála. Ohromná solidarita všech pořadatelů a partnerů, kteří teď neřeší, jestli si někdo s někým konkuruje nebo zastává jiné názory na to, co by měla být ta nejlepší kulturní aktivita, je přesně něco, co tato komplikovaná doba potřebuje.“

„Pokud podobné aktivity existují nebo právě vznikají i jinde na světě, je to jedině dobře. Přicházíme s restartem kulturní sezóny a nadějí, že nepřijdeme o sdílení zážitků a možnost užít si tvorbu nejrůznějších umělců. V září tak společně oslavíme víru v to, že příští rok se snad již vrátíme k normálnějšímu fungování. Zveme k zapojení širokou veřejnost a věříme, že si v programu každý něco najde.”

Reklama

Výběr článků

Načítám