Hlavní obsah

Festival Mezi ploty proběhne ve skromnější verzi

Právo, kul

Tradiční festival Mezi ploty, který se obvykle koná v poslední květnový víkend, se letos odehraje 2. a 3. října. Po loňském online ročníku se vrátí do parku Psychiatrické nemocnice Bohnice v Praze a rozsahem se uskromní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na festivalu vystoupí Tomáš Klus.

Článek

Vystoupí na něm Michal Pavlíček s Monikou Načevou, Prago Union, Tomáš Klus, Marta Jandová, Please The Trees, Th!s, Sto zvířat, Sunflower Caravan, Bohnická divadelní společnost, Losers Cirque Company, Kašpárek v rohlíku a další.

Mezi ploty je událost, která poklidné prostředí Psychiatrické nemocnice Bohnice mění v rušný labyrint muziky, divadla, her, komunikace a radosti.

Po loňském, čistě onlinovém ročníku připravili organizátoři na letošní říjen „hybridní“ verzi festivalu pod názvem Mezi ploty před ploty. A i když na poslední chvíli dostali zprávu, že festival nemusí zůstat před ploty, ale ve skromnějším provedení se může konat přímo v nemocničním areálu, název akci zůstal.

Na tradičním místě před kostelem vyroste pódium a plenérová scéna, které přivítají více než dvě desítky hudebních a divadelních souborů. Dění se bude současně přenášet online. Akce nabídne pop, rock, hip-hop, reggae, alternativní muziku, tanec, nový cirkus, divadlo a mnoho dalšího.

Budou streamy

Po skončení fyzické akce bude až do 8. října pokračovat festivalový stream plný rozhovorů s těmi, kteří festivalu Mezi ploty přejí, aby se v příštím roce ve zdraví dožil třicátých narozenin. Arnošt Goldflam, Vilma Cibulková, Jan Potměšil či Martin Němec budou mluvit o umění, festivalu i o životě.

„Festival Mezi ploty si prochází těžkým obdobím,“ říká jeho ředitel Robert Kozler.

„Vždycky se ale stane něco, co nás povzbudí, abychom neházeli flintu do žita. Letos to byl třeba fakt, že jsme už podruhé získali prestižní označení EFFE Label od Evropské asociace festivalů, nebo to, že se tolik umělců, kteří na tom sami nejsou finančně dobře, rozhodlo na akci vystoupit za snížený honorář. Patří jim obrovský dík, stejně jako hlavnímu městu Praze a sponzorům, kteří nám zůstali i v dnešní době věrní. Akce Mezi ploty před ploty nás důstojným způsobem přenese do roku 2022. Napřesrok se totiž odehraje jubilejní, třicátý ročník, který, jak všichni pevně věříme, proběhne již v plné nádheře v rozkvetlém májovém parku Psychiatrické nemocnice Bohnice.“

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám