Hlavní obsah

Ewa Farna, Pokáč i Mirai hráli online

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když nemůžou lidé za hudbou, musí hudba za lidmi, jen s hudbou jsme spolu. Tímto heslem se od pátku do neděle řídili muzikanti, kteří se rozhodli zahrát svým příznivcům koncert prostřednictvím online přenosu.

Foto: Michal Novák

Pokáč (vpravo) při přípravě svého sobotního online koncertu.

Článek

V prostorách Bandzone zkušeben v pražských Vysočanech postupně vystoupili Ewa Farna s kapelou, písničkář Pokáč a v neděli skupina Mirai.

„S iniciativou přišel Martyn Stary ze společnosti Coca-Cola, který je sám muzikant. Napadlo ho vytvořit nějakou platformu koncertů v situaci, která u nás kvůli koronaviru je. Požádal mě, abych se zeptal některých umělců, které zastupuje naše agentura RedHead Music, jestli by do toho šli. Poslal jsem mu narychlo nějaké tipy a oni si vybrali. My jsme poskytli prostor a technicky zajišťovali přenosy,“ řekl Právu a Novinkám.cz Michal „Majkláč“ Novák ze společnosti Bandzone.

Foto: Michal Novák

Ewa Farna během online koncertu.

„Je super, jak rychle jsme akci S hudbou jsme spolu dali dohromady. Jsem rád, že nabídka na spolupodílení se na projektu přišla, z té absence koncertování už mě svrbí prsty. Streamy na svém kanále dělám celkem často, ale tohle bude zase o level dál. A doufám, že nás v tom lidi nenechají a dorazí jich online co nejvíc,“ sdělil se před svým sobotním koncertem Pokáč.

„Všichni jsme to brali velice vážně. Omezili jsme počet lidí, kteří koncerty chystali, na absolutní minimum. Nebyli u toho ani bedňáci, aparaturu si muzikanti tahali sami. Všichni si pořád myli ruce, neustále jsme omývali lihem mikrofony. Nebyla v tom žádná punková nálada, všichni to brali odpovědně,“ vysvětlil Novák.

Ve zkušebnách Bandzonu zatím další koncerty neplánují. Čeká se na další opatření vlády.

„Po prvních proběhlých streamech mi napsali členové asi osmi velkých kapel, že se jim ten nápad líbí a rádi by se do konceptu přidali. Tak uvidíme,“ uzavřel Novák.

RECENZE: Ewa Farna si v divadle s písněmi hrála

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám