Hlavní obsah

Endru a JeN produkují současné a vybroušené R&B. Inspiroval je i Jackson

Novinky, Stanislav Dvořák

Endru (Ondřej Havlík) a JeN Hovorka, dlouhodobě spolupracující tvůrčí dvojka, představuje s kreativním studiem diVize a taneční skupinou Brownies videoklip k novému singlu Move.

Endru & JeN Hovorka - Move Video: Endru

 
Článek

Move je celkem rafinovaný R hit s dotekem house. Nabízí nejsoučasnější zvuk, přesto je v pozadí trochu slyšet i odkaz krále popu Michaela Jacksona.

„Už hezkou řádku let na sobě pozorujeme touhu vytvářet muziku, no a když ji vytváříme, tak pociťujeme touhu tančit, a tak jsme to tentokrát rovnou i natočili,“ vysvětluje Endru a JeN doplňuje: „Po několika letech spolupráce jsme se tak rozhodli rozšířit naše spektrum realizace o studiovou, tedy kompoziční práci. Singl Move je tak naším prvním oficiálním singlem, který nevznikl z improvizace.”

Foto: endru

Endru

Tvůrci propojili beatbox, zpěv, looping a syntezátory a laťku nasadili vysoko i po vizuální stránce. Videoklip s urban tanečními prvky a výraznou obrazovou i módní stylizací se inspiroval prostorem památníku Tomáše Bati ve Zlíně, kam je videoklip zasazen.

Za kamerou stál David Malý, o režii a choreografii se starali tanečníci Zuzana Veselá a Wahe Akopjan z uskupení diVize.

„Move je o tom, že když se hudbou necháme unášet, opravdu ji posloucháme a prožijeme, má to zcela jiný rozměr. Někomu to nastartuje fantazii či emoce, jiný začne tančit. Nešlo nám o příběh, ale o radost z okamžiku, který nám hudba přináší. Nehledejte v tom smysl, je to nesmysl... teprve pak vám to začne dávat smysl,“ dodal Ondřej Havlík, dvojnásobný mistr ČR v beatboxu, mistr světa v loopingu a bývalý člen skupiny Mako!Mako.

Reklama

Výběr článků

Načítám