Hlavní obsah

Elton John má zdravotní problémy. Odkládá evropskou část turné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a skladatel Elton John oznámil, že odkládá evropskou část svého turné na rok 2023. Uvedla to agentura AP, podle které musí popová hvězda podstoupit operaci zraněné kyčle.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Elton John v O2 areně.

Článek

Čtyřiasedmdesátiletý zpěvák měl letos vystoupit v několika evropských městech včetně Mnichova, Paříže či Londýna v rámci svého rozlučkového turné s názvem Farewell Yellow Brick Road. Odklad se netýká České republiky, kde zpěvák odehrál svůj poslední koncert v květnu 2019 ve vyprodané O2 aréně. Při té příležitosti se rozloučil s českými fanoušky. Němci, Britové, Francouzi nebo Španělé se ho dočkají až v roce 2023.

Zpěvák již přesunul data všech evropských koncertů, které jsou k nalezení na jeho webových stránkách. V roce 2022 má koncertovat ve Spojených státech.

Eltonu Johnovi s deskou pomohli Eddie Vedder, Miley Cyrus, Dua Lipa i Stevie Wonder

Kultura

Elton John řekl, že v létě upadl na tvrdém povrchu a od té doby trpí bolestí. „Navzdory intenzivní fyzioterapeutické a specializované léčbě se bolest stále zhoršuje a vede ke zvýšeným pohybovým obtížím. Doporučili mi, abych operaci podstoupil co nejdříve, pokud se chci vyhnout dlouhodobým komplikacím a vrátit se do dobré fyzické kondice,“ uvedl zpěvák v prohlášení.

Fanouškům slíbil, že koncerty odehraje v roce 2023 a postará se, aby čekání na ně stálo za to. Operace by neměla ovlivnit americkou část turné. Elton John uvedl, že lednový koncert v New Orleansu by měl odehrát podle plánu.

Zpěvák turné, které by mělo být jeho posledním, zahájil 8. září 2018 v Allentownu v Pensylvánii. Šňůru přibližně 300 koncertů pak v březnu 2020 přerušila pandemie covidu-19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám