Hlavní obsah

Dolls in the Factory přicházejí s upírským videoklipem k písni Stop for a Minute

Právo, jaš, kul

Česká pop-rocková kapela Dolls in the Factory se po delší odmlce vrací s videoklipem. Jeho děj zavádí do malebného prostředí empírového zámku Kačina. Tam se odehrává netradiční příběh o komplikované lásce, která bude stát život. Stop for a Minute je prvním singlem z chystaného EP Phoenix.

Dolls in the Factory v klipu k písni Stop for a MinuteVideo: archiv kapely

 
Článek

Skladba Stop for a Minute je osobní zpovědí zamilovaného člověka. Je plná metafor a asociací. „Nechceme podrobně popisovat, o čem píseň je. Budeme rádi, když si v ní každý najde to své,“ říká Martin Velička, jenž v kapele hraje na baskytaru, píše texty a produkuje skladby.

Režie klipu se ujal Ondřej Urbanec. V jeho příběhu pracoval s lehkým barokním šmrncem a pro dějovou linku zároveň použil metaforicky zastavení času. Natáčení probíhalo na zámku Kačina u Kutné Hory a v jeho okolí.

„Byla to jednodenní intenzivní mise. Natáčeli jsme od brzkého rána do pozdního večera. Režisér měl všechno skvěle připravené, a tak nás systematicky mořil až do úplného zbytku našich sil. Zároveň to byla jedna velká jízda a zábava,“ říká Velička.

Koncem února kapela plánuje vydání EP Phoenix a v dubnu další videoklip. Do konce roku by ráda vydala i plnohodnotné album, na němž teď pracuje. Jakmile to vládní nařízení dovolí, bude zase koncertovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám