Hlavní obsah

Do Ostravy dorazí britští East 17

Právo, Pavel Karban

Stay Another Day, Thunder, Let It Rain nebo It’s Alright. I takové hity v podání skupiny East 17 zazní v červnu v Ostravě. Britský boy band, který odstartoval svou kariéru v roce 1991, bude totiž hlavní hvězdou třetího ročníku Oldies festivalu.

Foto: ČTK

Oldies Festival se uskuteční v Dolní oblasti Vítkovic.

Článek

„Skupina East 17 vystoupí v Ostravě poprvé a jsme rádi, že to bude právě u nás,“ řekl ředitel festivalu Jan Válek. Důvod, proč sáhli organizátoři právě po ní, je jednoduchý. Popularita. „Je to jedna ze skupin, která byla v devadesátých letech na špici, navíc jako boy band měli velkou popularitu zvlášť mezi dívkami a mladými ženami.“

Prvním hitem londýnské skupiny byla píseň House of Love a jedním z největších úspěchů pak v roce 1995 cena MTV Europe Music Award. Posledním albem dnes již tria je Dark Light (2012).

Z původní sestavy popové kapely, která v dobách své největší slávy vystupovala ve složení Tony Mortimer, John Hendy, Terry Coldwell a Brian Harvey, se v Ostravě představí Hendy a Coldwell. S nimi pod názvem East 17 vystupuje ještě Robbie Craig.

Podle Válka nebylo ani tak těžké domluvit vystoupení kapely jako sehnat na ni ten správný kontakt. „Naštěstí se nám to podařilo prostřednictvím kapel, které vystupovaly na minulých ročnících festivalu. Jak jsme zkontaktovali ty správné lidi, tak už to bylo poměrně jednoduché,“ nastínil.

Přijedou i Rednex

Kromě East 17 se na Oldies festivalu představí i další interpreti, kteří patřili k hvězdám poslední dekády 20. století. „Starou známou“ bude holandská zpěvačka Loona, ta vystupovala v Ostravě už loni. Nováčky budou švédská skupina Rednex, uskupení Magic Affair, které tvoří zpěvačka Franca Morgano a raper A. K. S. W. I. F. T., skladatel a zpěvák Lou Bega a Captain Hollywood Project.

Oldies festival se uskuteční v sobotu 10. června v ostravské Dolní oblasti Vítkovic, partnerem je deník Právo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám