Hlavní obsah

Covers for Lovers natočili sci-fi videoklip a zvou na oslavu deseti let kapely

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeská pop-punkrocková formace Covers for Lovers přichází téměř rok od posledního počinu Tak jak? s novinkou. K singlu Napořád vznikl videoklip, který po umělecké stránce zpracoval Petr „Vinc“ Havlíček. Kapela rovněž oslaví deset let své existence.

Covers for Lovers v klipu k písni NapořádVideo: archiv kapely

 
Článek

Text k nové písni opatřil bubeník Aleš Uhlíř, který je i autorem scénáře videoklipu. Skupina se novou písní hlásí ke svým začátkům, melodickému, svižnému punkrocku s kořeny v tvorbě kapel devadesátých let.

„Vždycky jsme v hudbě hodně experimentovali, takže v našem playlistu najdete rozmanitou škálu odlišných songů od popíku, punku, reggae, ska až třeba k metalu. Časem jsme ale došli k tomu, že nás stejně nejvíc baví to, na čem jsme vyrostli. Jsou to hlavně skladby kapel Green Day, Bad Religion, The Offspring, Simple Plan a dalších. To nám sedí asi nejvíc, to je naše cesta,“ vysvětluje zpěvák Billie Joke.

V klipu si kromě českého herce, režiséra a básníka Václava Čížkovského zahrála i Dagmar Santholzerová. Dvě hlavní dětské role svěřil autor scénáře osmileté Míše Uhlířové a sedmiletému Péťovi Horynovi.

„Klipy většiny českých pop-punkových kapel mě nebaví. Přijdou mi totálně bez nápadu. Jedno klišé střídá druhé. Pořád dokola mejdany, rozchody, podvody, jedna pěkná holka a jedna mediálně známá tvář, kapela hraje. Netvrdím, že naše klipy jsou originální, také se tomu občas neubráníme. Snažíme se však, aby ty naše obrázky byly pěkné a hlavně aby jim nechyběla poetika. Ale možná jsem jen staromilec a zbytečně prudím,“ říká s úsměvem autor scénáře a textu písně, bubeník Aleš Uhlíř.

Kapela zve klipem na oslavu deseti let své existence, která je naplánována na 27. listopadu do pražského klubu Vagon. Jako hosté vystoupí německá kapela Green Frog Feet a táborská formace Peshata.

Reklama

Výběr článků

Načítám