Hlavní obsah

Colours of Ostrava předznamená Festival v ulicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Čtyřdenní Colours of Ostrava, jehož hlavními hvězdami jsou The National, MGMT, Robert Plant a ZAZ předznamená dvoudenní Festival v ulicích, který dříve probíhal ve městě paralelně s Colours. Letos se uskuteční dříve, už v úterý a ve středu.

Foto: Colours of Ostrava/Pavel Kolský

V rámci Festivalu v ulicích se představí i Cirk La Putyka.

Článek

Největší pozornost vyvolávají především koncerty. Zdarma se v centru města představí široké spektrum souborů od Rozhlasového big bandu Gustava Broma se sólisty Vašem Patejdlem a Ewou Farnou přes Ondřeje Brzobohatého, Adama Mišíka, Michala Hrůzu až po Hentai Corporation a Pipes and Pints. Chybět nebudou zahraniční účastníci, francouzský DJ Click (FR), francouzská skupina Fanfarai a polské soubory Vołosi a Orkiestra sv. Mikołaja.

Prostor dostane i soubor nového cirkusu Cirk La Putyka, japonský loutkář Nori Sawa nebo španělský pouliční performer Joan Catala.

Jednotlivá vystoupení se uskuteční ve Foru Nová Karolina, v prostorách Trojhalí a na volných plochách mezi těmito budovami.

„Věříme, že díky posunutí před Colours of Ostrava budou mít lidé možnost navštívit oba festivaly, pořádně si je užít,“ uvedla ředitelka Festivalu v ulicích Petra Hradilová. Podle ředitelky festivalu Colours of Ostrava se díky tomuto přesunu v Ostravě uskuteční Colours Week.

Ve středu se v Gongu a prostorách klubů Cooltour a Marley uskuteční první ročník showcasového festivalu a konference Czech Music Crossroads, který mimo jiné nabídne i večerní krátká vystoupení Beaty Bocek, Bezobratrů, Clarinet Factory, Čankišou, skupiny DVA a Vertigo a Vložte kočku.

Reklama

Výběr článků

Načítám