Hlavní obsah

Cocotte Minute pro samoživitele

Právo, jaš

Česká rocková skupina Cocotte Minute pomůže rodičům samoživitelům a jejich dětem. Zahajuje kampaň nazvanou Metal dětem!.

Skupina Cocotte Minute

Článek

„Všichni v kapele jsme už unavení a nebetyčně naštvaní z neustálých nesystémových a nesmyslných změn a nyní už i zákazů. Rozhodli jsme se spustit něco, co nám konečně přinese radost a smysl, a navíc to pomůže těm nejpotřebnějším v této těžké situaci,“ říká zpěvák Zeller.

Již 16. března dá skupina Cocotte Minute na trh první várku suvenýrů ze série nazvané Metal dětem! pro podporu samoživitelek a samoživitelů, které postihla současná krize. Kapela zaplatí výrobu, fanoušci si předměty mohou zakoupit a výtěžek poputuje na konto nadace znesnáze21.

„Spojení metalu a charity možná na první poslech překvapí, ale nás baví hledat nové cesty. Ve výsledku je to příklad propracované charitativní kampaně, jež propojuje komunitu lidí, kteří společně pomohou dobré věci. Kapele za to patří velký dík,“ říká Čestmír Horký, zakladatel nadace znesnáze21.

Výtěžek podpoří rodiny samoživitelů, kteří zůstali sami na péči o nemocné děti nebo řeší existenční problémy, často v souvislosti s dopady koronavirové pandemie.

Suvenýry pro celou akci budou pokřtěny 26. března při online koncertu. Název Metal dětem! je odvozen z dnes již zlidovělé kapelní hlášky.

„Kapela i naši fanoušci, to bylo vždy o neskutečné energii. My se právě teď rozhodli ji nasměrovat co nejkonstruktivnějším směrem. Uděláme něco, co v této nesmyslné době bude dávat smysl, a zároveň to spolu budeme sdílet. Bude to velké a bude to boží! Metal dětem!“ uzavírá Zeller.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám