Hlavní obsah

Češi si před vyhlášením Oscarů užívali

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

"Vůbec nejsme nervózní, máme se krásně a dneska si jen užíváme nádhernou neděli," řekl Právu několik hodin před vyhlášením Oscarů telefonicky z Los Angeles režisér a producent nominovaného filmu Želary Ondřej Trojan.

Foto: Josef Zajíc

Jdem za vámi. Herci Divadla loutek Ostrava. Jak cvrček k hlasu přišel...

Článek

"Ráno jsme si zaplavali v bazénu, teď jsme právě dosnídali a vracíme se pomalu zpátky do hotelu. Cestou si asi koupíme něco k pití na noc, protože ještě nevíme, jak přesně proběhne: drtivá většina kdysi slavných pooscarových večírků byla po 11. září zrušena, vesměs se odbyly jako předoscarové bez záplav fanynek a v klidu včera večer. Jenže to vlastně ještě nebylo co slavit, byla to jen příležitost si přiťukávat a přát úspěch," dodal Trojan.

Z celé výpravy na dálku čišela výborná nálada, k nedělní snídani si dali podle gusta poridge (Trojan), mozarellu s rajčaty a jogurt (Aňa Geislerová a producentka Helena Uldrichová) nebo špek a další pochutiny, jimž scenárista Petr Jarchovský souhrnně říká "vitamín Š".

"Včera jsme byli na mejdanu Sony Pictures Classic, tam nás doslova přecpali humry a zazpívala nám například zpěvačka, která zpívá v nominovaném animovaném filmu Trio z Belleville," dodala k programu posledních hodin před vyhlášením 76. Oscarů Aňa Geislerová.

Nástup do limuzíny, která je odveze na ceremoniál do Kodak Theatru, měli čeští nomináti ve tři čtvrtě na jednu losangelského času a Trojan si pochvaloval, že za těch několik dní se už všichni naučili důstojně z "žížaly" vystupovat, dámy dokonce aniž by si přitom přišláply šaty.

Ve stejnou dobu, kdy se v Los Angeles "želarový tým" chystal do Kodak Theatru, v Praze se ostatní tvůrci, herci, producenti a distributoři filmu vypravovali na celonoční večírek na Dobešku: rozhodli se společně držet palce a sledovat v přímém přenosu HBO konečný verdikt Americké akademie filmových umění a věd.

Reklama

Související témata:

Související články

OSCAR 2003: Oscarové Novinky

76. výroční ceny americké Akademie filmových umění a věd je minulostí. Letos měla Česká republika v oscarovém klání dva zástupce - snímek Ondřeje Trojana...

Dramatická cesta Želar do Hollywoodu

Delegace k filmu Želary dorazila ve středu 25. února do Los Angeles, kde se budou z neděle na pondělí našeho času předávat výroční ceny Americké filmové...

Výběr článků

Načítám