Hlavní obsah

Dramatická cesta Želar do Hollywoodu

Právo, Michal Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLLYWOOD

Delegace k filmu Želary dorazila ve středu 25. února do Los Angeles, kde se budou z neděle na pondělí našeho času předávat výroční ceny Americké filmové akademie. Želary jsou jedním z pěti nominovaných neaglicky mluvených filmů, které bojují o sošku Oscara.

Foto: Josef Zajíc

Neoindustriální dílna DEEPCAMP 3.0 v Ostravě: Jedna z opravovaných budov o.s. PROVOZ Hlubina. 21.8.2014

Článek

Jak potvrdil Právu Ondřej Trojan režisér a producent filmu Želary, českého kandidáta na Oscara za nejlepší zahraniční film, cesta do Los Angeles byla poněkud dramatická: "Přiletěli jsme o tři hodiny později, než jsme měli. Při mezipřistání v Amsterdamu nás stihla sněhová bouře a my jsme museli sedět dvě a půl hodiny v letadle, než přijeli s rozmrazovačem, který odmrazil naše letadlo, abychom mohli opět vzlétnout."

Tím ale útrapy neskončily: "Když jsme přistáli v Los Angeles, trvalo nám asi další hodinu a půl než jsme se proboxovali z letiště skrz všechny jejich bezpečnostní kontroly, abychom potom v hustém tropickém dešti jeli autem další hodinu do hotelu," pokračoval v líčení Trojan. Podle jeho slov přijela celá delegace zcela vyčerpaná.

Po dlouhé cestě následovala schůzka k propagaci

"Hned po příjezdu jsme měli krátkou akční schůzku s naší PR agenturou, která spolupracuje se Sony a s níž jsme si ještě upřesnili náš program. Potom jsme odcházeli konečně spát, Aňa Geislerová přijela na letiště rovnou z nočního natáčení, takže byla na nohou 45 hodin, já jsem byla asi 30 hodin bez spánku. Takže i kdyby ten hotel byl jakýkoliv, spalo se nám krásně a rádo," doplnil Trojan.

Jeho slova dosvědčují, že kolotoč kolem Oscarů není jenom zábava a slavnostní večírky, ale i tvrdá práce. "Všechno už je dopředu připravené z Prahy, tady agenti pro nás dva měsíce pracují na propagaci filmu a připravili nám celý program a starají se o nás," vysvětlil Trojan, jehož po příletu podle jeho slov nepřekvapilo vůbec nic.

Sám nechtěl příliš spekulovat o vyhlídkách jeho filmu na zisk americké nejprestižnější ceny. "Informace jsou takové, že to bude velmi těsné. Tady kolují takové prognózy, že se největší souboj odehraje mezi filmem Invaze barbarů a námi. Proto se necháme překvapit, my jsme připravení na obě varianty. A stále platí, že Invaze barbarů je favoritem letošního ročníku v naší kategorii," uzavřel Trojan. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám