Hlavní obsah

Buskerka Evah přichází s nezávislou kytarovkou Head in the Clouds

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nástup na českou scénu hlásí novým singlem a videoklipem Head In The Clouds písničkářka Evah, která projela svět s kytarou jako buskerka (pouliční umělec).

EVAH Head In The Clouds

 
Článek

Evah nasála vlivy amerických folkových a rockových písničkářů a přidala i trochu  indie-rockových devadesátek. V klipu Head In the Clouds se vrátila na rodnou Moravu, do takzvané moravské Sahary.

„Text pojednává o vnitřní potřebě změny a odhodlání ji uskutečnit. O odvaze vykročit do neznáma navzdory vší nejistotě. Lokalitu natáčení jsem zvolila právě kvůli příběhu písničky. Písčitá oblast prošla za tisíciletí řadou proměn a přitom stále obsahuje sedimenty až z období třetihor. I my v sobě nosíme kousky naší minulosti,“ tvrdí Evah.

Foto: Czech Vibes

Evah

Začala v rodinné kapele Side Effect, projeli svět a vydali desku The Way We Are. Když hrála na ulici v New Yorku, nečekaně se setkala s Artem Garfunkelem.

„Zrovna jsme hráli Cecilii od Simona a Garfunkela a na refrén se k nám přidal jeden z posluchačů. Byl to sám Art Garfunkel.“

Roku 2019 debutovala Evah singlem Silhouette, v současnosti připravuje vydání EP Transitions, které produkoval zpěvák a producent Niko Jalauzidis, mixu a masteru se zhostil Tomáš Havlen (post-hudba, label Bad Names). Videoklip natočily Magdaléna Fukanová a Markéta Polášková ze studia Czech vibes.

Reklama

Výběr článků

Načítám