Hlavní obsah

Body Count a Ice-T vystoupí v Roxy

Americká skupina Body Count spojující metal s rapem vystoupí 28. června v pražském klubu Roxy. Chybět mezi jejími členy nebude rapper Ice-T. Dorazí v rámci turné k nové desce Carnivore. Skupina na sebe upozornila už v devadesátých letech tvrdou hudbou a mimořádně ostrými texty, jak ukazuje píseň Cop Killer.

Foto: Obscure

Body Count

Článek

I když se Ice-T etabloval na scéně undergroundového gangsta rapu už na konci osmdesátých let, nikdy neztratil zájem o metal. V roce 1990 založil s kytaristou Erniem C Body Count ovlivněné Slayer a Black Sabbath. Crossoverová skupina otevřela cestu spojení rapu s thrash metalem.

Pozornost na sebe přitáhlo hned debutové album z roku 1992, kterému vévodila skladba Cop Killer kritizující zkorumpované policisty. Kvůli ní chtěly dallaská policejní asociace a asociace bezpečnostních sil v Texasu donutit firmu Warner Brothers, aby album stáhla. K iniciativě se přidaly další policejní sbory. Do vydavatele se pustil i viceprezident Dan Quayle a americký prezident George Bush odsoudil Warnery za to, že takovou desku vydali.

Ice-T nakonec píseň z desky vyřadil a nahradil ji novou verzí písně Freedom of Speech, jinak však na ostří kapela nic neztratila, což ukázaly další desky Born Dead nebo Violent Demise.

Na konci devadesátých let se však Body Count odmlčeli, protože se Ice-T věnoval také své rapové a herecké kariéře. V roce 2006 vyšla deska Murder For Hire, naplno však kapela obnovila činnost až v roce 2009. Od té doby vydala další dvě desky, další, celkově už sedmá Carnivore vyjde letos v březnu. Jak ukazuje titulní píseň, slibuje pořádnou porci ostrých riffů i textů. K názvu poznamenal Ice-T: „Znamená to kašlat na vegany. Došli jsme k závěru, že cokoli masožravého tě nakopne. My jsme masožravci.

Skupina už nepůsobí v původním složení, Mooseman byl zastřelen, D-Roc podlehl lymfomu a Beatmaster V leukémii. Ice-T a Ernie C stejně jako Sean E. Sean však jsou dál členy kapely.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám