Hlavní obsah

Boba Dylana má ztvárnit mladý herec, který se distancoval od Woodyho Allena

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladého Boba Dylana by měl ve filmu ztvárnit Timothée Chalamet, aktér jedné z mnoha MeToo aférek posledních let, kdy se herci distancovali od režiséra Woodyho Allena a vraceli honoráře, aniž by mu někdo prokázal údajné sexuální obtěžování.

Foto: Bioscop

Timothée Chalamet

Článek

Chalamet předloni daroval svůj honorář z filmu Woodyho Allena organizacím věnujícím se sexuálním menšinám a kampaním proti sexuálnímu obtěžování.

„Nechci mít zisk ze své práce na tom filmu a věnuju celý svůj honorář,” uvedl tehdy. „Pochopil jsem, že dobrá role není jediným kritériem pro přijetí práce.”

Mladý herec, který si zahrál třeba ve snímcích Malé ženy, Beautiful Boy, Dej mi své jméno, Lady Bird, Nepřátelé, Miss Stevens, Trable o Vánocích a Interstellar, se nyní učí na kytaru, aby vypadal věrohodně.

Woody Allen se stává zakázanou osobou, herci vracejí honoráře

Kultura

Režisér James Mangold s ním má točit retro snímek z šedesátých let, kdy folkař Bob Dylan přešel mezi rockery a vyvolal tím pozdvižení. Staří fanoušci mu to nemohli odpustit a mluvili o zradě. Samotný Dylan také spolupracuje na filmu, který zatím nemá oficiální název, ale pracovně mu říkají Going Electric.

Foto: Sony Music

Bob Dylan

Režisér James Mangold zaznamenal nedávno velký úspěch s filmem Le Mans 66. V minulosti už se zabýval hudební látkou, když natáčel snímek Walk the Line o  Johnnym Cashovi.

Bob Dylan, vlastním jménem Robert Allen Zimmerman, je americký písničkář a jeden z nejdéle působících hudebníků na světě. Poprvé veřejně vystupoval už v roce 1959. Je členem Rokenrolové síně slávy a držitelem Nobelovy ceny za literaturu. Jeho nejslavnější písně pocházejí z šedesátých let a staly se symbolem bojů za občanská práva a protiválečných protestů. Mezi nejvíce obdivované a neustále předělávané hity patří Blowin' in the Wind, The Times They Are a-Changin' nebo Like a Rolling Stone.

Reklama

Výběr článků

Načítám