Hlavní obsah

Bídníci se vracejí po jedenácti letech

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Helena Vondráčková, Jiří Korn, Daniel Hůlka, Leona Machálková, Jan Ježek, Pavel Vítek, Magda Malá a další hvězdy se objeví v muzikálu Bídníci (Les Misérables), který se po jedenácti letech vrátí v polovině září na pražskou scénu. Režisérem nového nastudování je opět Petr Novotný.

Foto: Lenka Zvonková

Start Běhu naděje

Článek

Muzikál autorské dvojice Alain Boublil a Claude-Michel Schönberg adaptující slavný román Victora Huga uvede agentura Goja ve spolupráci s londýnskou společností Cameron Macintosh v Goja Music Hall (bývalé Pyramidě) na pražském Výstavišti.

"Nerad se vracím ke stejným dílům, ale nabídku na režii Bídníků jsem přijal ještě dříve, než ji producent František Janeček vyslovil," řekl Novotný, který Bídníky v Divadle na Vinohradech v roce 1992 označil za "první svatební noc" a dílo samo za jeden z 5 - 10 nejslavnějších a nejpovedenějších světových muzikálů.

Vondráčková se těší na mrazení

Z původního obsazení se do role Fantine vrací Helena Vondráčková. "Vstupuju do stejné řeky podruhé s velkou chutí, protože to je kopec krásné muziky, z níž mi vždycky šel mráz po zádech," uvedla Vondráčková. Jeana Valjeana vytvoří opět tenorista Jan Ježek.

Na tiskové konferenci vzpomínal na londýnské jubilejní představení k 10. výročí vzniku Bídníků v roce 1995, kdy se na jevišti vystřídalo všech 16 představitelů této role z různých zemí a každému byla svěřena sekvence v jeho mateřském jazyce.

Korn opět jako Thenardiér

K nelehkým začátkům Bídníků, kteří u nás před jedenácti lety teprve razili cestu muzikálové vlně, se vrátil Jiří Korn, opět představitel Thenardiéra. Kromě výše zmíněných hvězd se v muzikálu objeví i nové tváře, jež vyjdou vítězně z probíhajícího konkurzu, do něhož se přihlásilo na 500 zájemců.

Na Bídníky, kteří budou mít premiéru 16. září, je už dnes rezervováno na 25 tisíc vstupenek. V ceně od 325 do 695 Kč se prodávají v agentuře Goja, sítích Ticket Art, Ticket Pro, Čedoku a dalších domácích předprodejích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám