Hlavní obsah

Barry Gibb z Bee Gees natočil desku v Nashvillu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po delší době vydává novou hudbu Barry Gibb. Prvním singlem je duet s Jasonem Isbellem nazvaný Words of a Fool.

Barry Gibb: Words of a FoolVideo: Universal Music

 
Článek

Gibb napsal Words of a Fool už dávno, ale nikdy skladbu oficiálně nevydal. Na aktuální desku si pozval samé country a americana muzikanty, kteří jí mají dodat  zemitou atmosféru. Některé skladby pocházejí ještě z éry Bee Gees, ale nejedná se v žádném případě o nějaké disko. Album Greenfields: The Gibb Brothers Songbook, Vol. 1 produkoval nashvillský country producent Dave Cobb a mělo by vyjít 8. ledna. V hudbě Bee Gees vždycky dotek country byl, ale hodně zastřený dobovými aranžemi.

Na nové desce hostují Dolly Parton, Brandi Carlile, Keith Urban, Gillian Welch & David Rawlings, Sheryl Crow, Miranda Lambert, Alison Krauss, Little Big Town, Tommy Emmanuel či Jay Buchanan.

Foto: Profimedia.cz

Barry Gibb

„Tohle je moje country album, všichni lidi z country, se kterými jsem snil o spolupráci, a produkovala ho žijící legenda Dave Cobb, je to splněný sen,“ tvrdí Gibb.

„Od prvního dne, kdy jsme vstoupili do studia RCA v Nashvillu, kde kouzlili Elvis, Willie, Waylon, Roy, the Everly Brothers a další, album si začalo žít vlastním životem. Nemohu být dost vděčný za příležitost pracovat s Davem a všemi umělci, kteří přišli.“

„Barry Gibb je jeden z největších autorů a zpěváků v dějinách populární hudby. S radostí říkám, že má pořád nádherný hlas a kouzelný cit pro melodii. Pracovat s ním na tomhle projektu byla jedna z velkých poct v mé kariéře,“ dodal Isbell.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám