Hlavní obsah

Alanis Morissette točí komediální seriál inspirovaný vlastním životem

Kanadská zpěvačka Alanis Morissette byla jednou z hlavních hudebních hvězd 90. let. Dlouho o ní moc nebylo slyšet, až se objevila v úplně jiném oboru - stala se výkonnou producentkou chystaného seriálu Relatable.

Foto: Volfík René, ČTK

Alanis Morissette v pražském Kongresovém centru

Článek

Na příběhu se zpěvačkou, která napsala i novou hudbu, pracují Christopher Moynihan a Elizabeth Beckwithová. Moynihan bude mít funkci hlavního showrunnera (něco mezi spoluautorem a producentem). V minulosti se podílel třeba na komediálním seriálu Marlon nebo na snímcích St. Francis a 100 Questions.

Podrobnosti o ději novinky zatím neprozradil, ale ví se, že bude inspirována skutečnými osudy Alanis v hudební branži a nemá být příliš vážný.

Kanadská rodačka začínala už jako teenager v roce 1991 průměrnou taneční hudbou, šlo o alba Alanis (1991) a Now Is the Time (1992). Když dospěla, od trapných hříchů mládí se distancovala a materiál už nikdy na koncertech nepřipomínala. Našla si totiž úplně nový styl, folk-rockové písničkářství alba Jagged Little Pill (1995). Deska nadchla miliony fandů, kritici pěli ódy na novou Alanis a její popularita raketově vzrostla.

Jagged Little Pill se tehdy zařadilo k nejprodávanějším albům v dějinách, pokud jde o sólové zpěvačky. Uvádí se, že se prodalo přes 30 milionů kusů. Ovšem soundtrack Bodyguard od Whitney Houstonové ho překonává se 44 miliony kusů.

Alanis později vydala ještě devět desek, ale žádná už se nestala takovým fenoménem. Zklamáním byl její pražský koncert v roce 2008, kde fanoušci slyšeli  staré hity jako Hand in My Pocket, You Oughta Know, Ironic či Thank You ve značně odfláknutém podání.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám