Hlavní obsah

Legenda Black Sabbath ožívá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejvýznamnějších rockových kapel světa se hodlá znovu vydat na turné a na příští rok prý plánuje i novou řadovou desku. Problém je v tom, že Ozzy Osbourne už s Black Sabbath zpívat nechce, na řadě je druhý bývalý zpěvák "sabatů" Ronnie James Dio.

Článek

Dio vystřídal Osbourna koncem 70. let, protože kapela už nehodlala tolerovat Ozzyho drogové a alkoholové excesy. Pro většinu fanoušků je Osbourne zásadní postavou, na druhou stranu ale mnozí namítají, že zpěvák je už pouhým stínem toho, čím byl na počátku kariéry.

Mezi kytaristou Tony Iommim, basistou Geezerem Butlerem a bubeníkem Billem Wardem na jedné straně a Osbournem na straně druhé panuje nevraživost. "Je jen jedna skupina Black Sabbath. Iommi a Dio pracují na projektu, který nemá s Black Sabbath nic společného. Ozzy přesto přeje Tonymu a Ronniemu v jejich společném projektu hodně úspěchů," uvedl Ozzyho mluvčí.

Osbourne zatím pokračuje v úspěšné sólové kariéře. Naposledy vydal poněkud sporné album plné coververzí. [celá zpráva]

Anketa

Zajímají vás Black Sabbath bez Ozzyho?
Ano
64,9 %
Ne
35,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 439 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Sabbati s Ozzym vyprodali halu

Black Sabbath jsou žijící legendou. Soubor, kdysi považovaný za obskurní, patří k nejvýznamnějším stylotvorným skupinám. Není proto divu, že v původním složení...

Ozzyho deska plná coververzí i rozporů

Rockový veterán Ozzy Osbourne vydal po delší době novou desku - Under Cover. Jsou na ní pouze coververze, některé velmi dobré, některé průměrné a některé zcela...

Výběr článků

Načítám