Hlavní obsah

Ozzyho deska plná coververzí i rozporů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rockový veterán Ozzy Osbourne vydal po delší době novou desku - Under Cover. Jsou na ní pouze coververze, některé velmi dobré, některé průměrné a některé zcela zbytečné.

Článek

Ozzyho masivní metalový zvuk se zmocnil písniček od Johna Lennona a Paula McCartneyho (In My Life, Woman, Working Class hero), Davida Bowieho (All The Young Dudes) či Erica Claptona (Sunshine of your Love).

Zatěžkané melodie plynou pomalu, pěkně po "ozzyovsku" a věrný fanoušek musí být nadšen. Stejně se ale občas ozve pochybnost - je to opravdu až tak dobré? Záleží na tom, s čím chcete porovnávat. Není to špatná deska, ale proti skvělému albu Ozzmosis z roku 1995 je to slabota. Vlastně jen převzaté písničky v celku slušných aranžích.

Závěr desky už je vyložený kýč, jde o starší coververzi "sama sebe" Changes, ve které Ozzy zpívá se svou dcerou. Ne že by Kelly Osbourne zpívala falešně, ale proč tam, proboha, vůbec zpívá? Stará klasika Black Sabbath úplně ztratila atmosféru, všechny ty zbytečně přídavné sbory snad Osbourne nemá zapotřebí.      

Ozzy Osbourne: Under Cover, Sony BMG 2005

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám