Hlavní obsah

Kytarový mág Michal Pavlíček má sólovou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Se sólovou deskou Pošli to tam přichází jeden z nejuznávanějších českých muzikantů, kytarová ikona číslo jedna a člen Pražského výběru, Stromboli či BSP Michal Pavlíček.

Foto: Jan Malíř/Warner

Michal Pavlíček

Článek

Michal Pavlíček přichází s velmi různorodou deskou, obsahující čistě instrumentální meditace i zpívané písničky s Monikou Načevou, Richardem Müllerem a dalšími.

Dunění je masivní kytarový pochod se skandovacím rapem na text Jáchyma Topola, Jen ten, kdo zbloudí křehký duet Richarda Müllera a Svetlany Rymarenko. Pošli to tam zase zběsilá kytarovka s mistrovskými bicími Miloše Meiera.

„Když hudebník řekne Pošlu to tam, znamená to, že do toho dá všechno, že to zahraje se vší chutí, vervou a od srdce, aby to tam prostě sedělo jak poklička na hrnci. Do tohoto projektu jsem přizval kamarády muzikanty, o kterých vím, že jim tento pocit není vůbec vzdálený,“ vzkázal Pavlíček.

Foto: Warner Music

Michal Pavlíček: Pošli to tam

Jeho osobitá kytarová hra předurčila zvuk legendárních skupin Pražský výběr, Stromboli, Big Heads, BSP či Supergroup, je autorem a spoluautorem mnoha velkých hitů.

Vedle rockerské dráhy má Michal Pavlíček prsty i ve filmové hudbě a seriálové tvorbě (Červený bedrník, Místo nahoře, Místo v životě). Je také autorem muzikálů jako Klaun, Excalibur, Obraz Doriana Graye a Dáma s kaméliemi.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám