Hlavní obsah

Zemřel DJ Avicii, bylo mu 28 let

Maskat
Aktualizováno

V osmadvaceti letech zemřel v Ománu švédský DJ Avicii, který spolupracoval s Coldplay či Madonnou. Jeho posledním hitem bylo Lonely Together s Ritou Orou, uvedla BBC. Jeho tělo bylo objeveno v pátek v Maskatu v Ománu.

Avicii - The Nights

 
Článek

„S politováním oznamujeme, že zemřel Tim Bergling, známý jako Avicii,“ uvedl jeho zástupce. „Rodina je zdrcena a my žádáme všechny, aby respektovali její právo na soukromí v obtížné době,” dodal.

Příčina úmrtí nebyla zveřejněna, DJ však trpěl zánětem slinivky kvůli nadměrnému pití. V roce 2014 mu byl odoperován žlučník a slepé střevo.

V roce 2016 Avicii oznámil, že kvůli zdravotnímu stavu již nebude jezdit na turné. Pak oznámil, že se bude věnovat studiové práci.

Foto: Tt News Agency, Reuters

DJ Avicii (Tim Berglin) při vystoupení v Malmö

Jeho první singl Seek Bromance z roku 2010 se dlouho držel vysoko v žebříčcích v několika zemích. O rok později vydal rovněž velmi úspěšný singl Levels a skončil tehdy na šestém místě nejlepší stovky DJ.

Loni v srpnu vydal EP Avicii (01), které bylo nominováno na cenu Billboardu jako nejlepší elektronické album.

Avicii získal dvě ocenění MTV a dvě nominace na Grammy. Jeho největším hitem je Le7els, slavné jsou také Wake Me Up!, The Day a You Make Me.

Foto: Social Media, Reuters

DJ Avicii

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám