Hlavní obsah

Nové knihy: Atwoodová, Ahrnstedtová, Kantůrková, Hojdar i Cmíral

Právo, František Cinger

Romány ze současnosti i ze zničené budoucnosti. Příběhy Andrého Simoneho, Miroslava Zikmunda i Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic. Příběhy o mamince a tatínkovi a samozřejmě komiks i audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Margaret Atwoodová:

Příběh služebnice

Nové knihy

Vize z budoucnosti. Země se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, takže ženy, které ještě mohou mít děti, jsou jako „služebnice“ nuceny k sexuálnímu otroctví v rodinách velitelů, aby s nimi zplodily potomky místo neplodných chotí...

OneHotBook, čte Zuzana Kajnarová, CD mp3, 11:57 hodin, 369 Kč

Gilly Macmillanová:

Dokonalá

Nové knihy

Pro všechny, kteří ji znají, je Zoe Maiseyová – dětský génius a hudební senzace – jednoduše dokonalá. Jenomže před několika lety zavinila tragédii. Svůj trest si odpykala a teď je zase volná. Před životním vystoupením však její matku naleznou mrtvou…

Knižní klub, přeložila Markéta Polochová, 384 stran, 359 Kč

Simona Ahrnstedtová:

Oheň a voda

Nové knihy

Román plný skandálních odhalení, jiskřivé erotiky a napínavého děje, který čtenáře zavede do Švédska, New Yorku i afrického Čadu. Příběh dvou osobností, bohatého bonvivána Alexandera de la Gripa a Isobely Sørensenové, oddané humanitární lékařky.

Metafora, přeložila Irena Lysáčková, 416 strany, 379 Kč

Eva Kantůrková:

Podobizny z mojí galerie: Jana Černá, Jiří Lederer, Karel Trinkewitz, Václav Černý

Nové knihy

Osobité portréty, některé až na hranici povídky, připomínající Janu Černou – Honzu Krejcarovou a další tři mimořádné literární osobnosti, s nimiž autorka v 70. a 80. letech prožila dobré i zlé.

Novela Bohemica, 152 stran, 238 Kč

Jaroslav Hojdar:

Otto Katz – André Simone – očima své manželky

Nové knihy

Tragický příběh komunisty, který byl popraven v rámci procesu s R. Slánským. Autor popisuje jeho statečný život, boj proti nacismu, léta prožitá ve Francii. Připomíná setkání s jeho ženou Ilsou, která mu poskytla nejen mnoho informací, ale i jejich poslední dopisy.

Grada, 272 stran, 299 Kč

Petr Horký, Vladimír Kroc, Miroslav Náplava, Miroslav Zikmund:

Století Miroslava Zikmunda

Nové knihy

Neznámé informace ze života výjimečného cestovatele, které nezazněly ani ve stejnojmenném filmu. Text je doplněn bohatou obrazovou přílohou s množstvím unikátních fotografií. Osobitý pohled na bouřlivé dějiny 20. století očima muže, který poznal celý svět.

Jota, 440 stran, 598 Kč

Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic:

Putování aneb Cesta z Království českého

Nové knihy

Čtenářům s touhou poznávat cizí země a národy v kulturních, historických a náboženských souvislostech, nabízí pohled vzdělaného šlechtice a politika na svět přelomu 16. a 17. století. Text s původními ilustracemi a dalšími dokumenty doplňuje komentář Hany Bočkové.

Host, 1308 stran ve dvou svazcích, 659 Kč

Pavel Cmíral:

Povídání o mamince a tatínkovi

Nové knihy

Bohatě ilustrovaná kniha podle stejnojmenného večerníčku pro nejmenší čtenáře a zejména ke čtení dětem. Úsměvné a vtipné vyprávění kloučka Toníka, který pozoruje svět kolem sebe a těší se, jak se narodí mamince Lucii a tatínkovi Josefovi.

Edice Čt, 120 stran, 279 Kč

Hiromu Arakawa:

Fullmetal Alchemist – Ocelový alchymista 1

Nové knihy

Základní pravidlo alchymie zní – abyste něco získali, musíte obětovat cosi stejné hodnoty. O tom, že se toto pravidlo nevyplácí porušit, se mladí alchymisté Edward a Alphons Elricovi přesvědčili na vlastní kůži. Nyní putují světem a hledají způsob, jak to všechno napravit.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 188 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám