Hlavní obsah

Budu Spencerovi v Budapešti odhalili sochu v nadživotní velikosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V centru Budapešti odhalili v sobotu bronzovou sochu italskému herci Budu Spencerovi, který zemřel loni ve věku 86 let. Je to vůbec první socha oblíbeného herce na světě.

Foto: Nóra Pogonyi / Blikk.hu

V centru Budapešti odhalili v sobotu bronzovou sochu italskému herci Budu Spencerovi.

Článek

Spencer, vlastním jménem Carlo Pedersoli, byl v Maďarsku velmi oblíbený. Vedení osmého budapešťského obvodu se proto rozhodlo, že mu odhalí sochu.

„Chceme tímto uctít hereckou i sportovní kariéru Buda Spencera,“ stojí v písemném prohlášení vedení osmého budapešťského obvodu, které za sochu zaplatilo devět miliónů forintů (760 tisíc korun).

Na podstavci sochy autorka vepsala citát Spencerova hereckého partnera Terence Hilla. „My jsme se nikdy nehádal,” pronesl Hill na loňském pohřbu.

Mistr Itálie v plavání i komediální herec

Carlo Pedersoli se narodil 31. října 1929 v Neapoli. Závodně se věnoval plavání a vodnímu pólu. V roce 1948 se stal mistrem Itálie ve stylu prsa. Svoji vlast dokonce reprezentoval na olympijských hrách v letech 1952 a 1956.

Později se pod jménem Bud Spencer věnoval herecké dráze. Proslavil se především komediálními rolemi v tandemu s Terencem Hillem, například Jestli se rozlobíme, budeme zlí. Natočil přes třicet filmů. Zemřel 27. června 2016 v Římě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám